Dijamantima još ni traga

Albona u stečaju tuži bivšeg vlasnika Davita Arutuniana zbog nestanka 26 dijamanata, čekaju izjavu Marinkovića
62 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Marinković, Albona, Foto: Savo Prelević
Miroslav Marinković, Albona, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2016. 19:12h

Rasprava po tužbi Albone u stečaju, u Privrednom sudu, protiv većinskog vlasnika Davita Arutuniana kojom se od njega traži da vrati 26 nebrušenih dijamanata je ponovo odložena. Sutkinja Dijana Raičković naknadno će zakazati novo ročište.

Razlog odgađanja je što Privrednom sudu zvanično iz Srbije, nakon više mjeseci iščekivanja, još nije dostavljen Zapisnik o saslušanju bivšeg direktora Albone Miroslava Marinkovića pred Osnovnim sudom u Beogradu, a koje je održano još 30. marta.

On je pred Osnovnim sudom u Beogradu saopštio da krajem 2012. nije učestvovao u preuzimanju 26 nebrušenih dijamanata iz aerodromskog sefa u Podgorici i da mu većinski vlasnik Arutuniana nije ni dozvolio da uđe u aerodromsku zgradu. Arutunian je napustio Crnu Goru u prvoj polovini 2013., a protiv njega je pokrenut krivični postupak.

Zvaničnici Aerodroma svjedočili su ranije da su primopredaji dijamanata prisustvovali Arutunian, Marinković, prevodilac, Blažo Simonović (iz špedicije Knjaz) i Vladeta Vuković, šef obezbjeđenja Aerodroma.

Marinković tvrdi, međutim, da nikada u životu nije stupio u carinarnicu, da ne poznaje carinske službenike, niti ih je ikada vidio. On je kao bivši direktor Albone podnio krivičnu prijavu protiv Arutuniana tek nakon što je ovaj napustio Crnu Goru a dijamanti nestali.

Stečajni sudija za Albonu Dragan Vučević obraćao se Vrhovnom državnom tužiocu kojem je prethodno dostavio spise predmeta, ali već skoro tri godine od VDT-a nema nikakvih povratnih informacija.

Bonus video: