Produžen rok za apliciranje za projekat "Sva čuda Crne Gore"

Petričević je podsjetio da zainteresovani, svojom idejom, mogu aplicirati u tri kategorije
69 pregleda 1 komentar(a)
Sva čuda Crne Gore, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Sva čuda Crne Gore, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 16.09.2016. 18:20h

Rok za dostavljanje aplikacija za projekat "Sva čuda Crne Gore", produžen je do 27. oktobra, kazao je danas generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević.

On je na konferenciji za novinare, održanoj u Budvi, zainteresovanoj i stručnoj javnosti, predstavio projekat, a događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, CTU-a, lokalne turističke organizacije, Fakulteta za biznis i turizam u Budvi i Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“.

„Danas smo, u konstruktivnim razgovorima sa prisutnima, mogli da čujemo razne ideje, komentare i razmišljanja, koji će nam pomoći da uz projekat ,Sva čuda Crne Gore', zajedničkim snagama, Crnu Goru pretvorimo u nezaboravnu turističku destinaciju“, istakao je Petričević.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, dodao da je interesovanje za projekat veliko i da se očekuje visok procenat uspješnosti.

Petričević je podsjetio da zainteresovani, svojom idejom, mogu aplicirati u tri kategorije.

„U kategoriju A spadaju predlozi za uvrštenje određenog lokaliteta na listu 'Sva čuda Crne Gore', u kategoriju B spadaju konkretne ideje turističkog oplemenjivanja novih lokaliteta, kako bi se njihova privlačnost unaprijedila i u kategoriju C spadaju biznis-inicijative koje podrazumijevaju spremnost aplikanta da ih, uz subvencije i druge forme institucionalne podrške (IRF, UNDP), realizuje i tako konkretizuje povećanje turističke atraktivnosti određene lokacije“, precizirao je Petričević.

Na konferenciji je najavljeno i obilježavanje Svjetskog dana turizma, 27. septembra.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija i Turistička organizacija Podgorica organizovaće takmičenje timova u avanturističkom parku na brdu Gorica, a pobjednicima su namijenjene i nagrade.

Kako je saopšteno, takmičenje timova od pet članova predviđeno je za tri kategorije, i to od deset do 16 godina, od 15 do 45 i za one starije od 45 godina. Za sve kategorije biće podijeljene nagrade za prvo, drugo i treće mjesto.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Javni poziv za projekat „Sva čuda Crne Gore“ raspisan 17. jula, a rok za dostavljanje prijava je 27. oktobar.

Bonus video: