Kavarić: Nikšić će ponovo biti industrijski centar CG

"Bilo je zadovoljstvo razgovarati sa nikšićkim preduzetnicima i to sa ljudima koji žele da otvaraju radna mjesta i koji se bore za izlazak na nova tržišta van Crne Gore", rekao je Kavarić
27 komentar(a)
Veselin Grbović, Vladimir Kavarić, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Vladimir Kavarić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.09.2016. 10:40h

„Imajući u vidu sve ono što se dešava u Nikšiću sigurni smo da će on ponovo biti industrijski centar Crne Gore“, kazao je ministar ekonomije Vladimir Kavarić tokom radne posjete Nikšiću.

Kavarić je razgovarao sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem i predstavnicima privatnih preduzetnika iz grada pod Trebjesom. Riječ je o vlasnicima Mesne industrije „Goranović“, Nikšićkog mlina, „Agromonta“, „Kom komerca“ i pekare „Uniprom“.

„Privatnici su iznijeli probleme sa kojima se sreću u poslovanju, kao i predloge o poboljšanju mjera u vezi biznis barijera. Ministar je odgovarao na pitanja, davao sugestije i predloge i bio je to dobar sastanak iz koga se iskristalisalo nekoliko problema koje bi u narednom periodu trebalo rješavati po pitanju izvoza“, kazao je Grbović i dodao da je Kavarić spreman da urgira kod susjeda gdje se javljaju problemi oko izvoza kako bi omogućili normalno poslovanje.

„Bilo je zadovoljstvo razgovarati sa nikšićkim preduzetnicima i to sa ljudima koji žele da otvaraju radna mjesta i koji se bore za izlazak na nova tržišta van Crne Gore. Pričali smo što su to elementi biznis ambijenta koji bi se mogli nazvati finim podešavanjima i šta je državna uloga po pitanjima obezbjeđivanja fer tretmana našim proizvođačima van granica Crne Gore“, kazao je Kavarić.

U grupi preduzetnika koji su bili na sastanku bila su i dva korisnika subvencija za otvaranje novih radnih mjesta.

„Razgovarali smo kako će ta uredba funkcionisati u budućnosti i ponovili opredjeljenje Vlade da se taj proces nastavi i dobije dodatni zamah. Ono što je posebno zadovoljstvo je što su u tom procesu šansu prepoznali domaći investitori“, kazao je ministar ekonomije i dodao da je bilo zadovoljstvo razgovarati sa ljudima koji prepoznaju i koriste mogućnosti koje proizilaze iz jako „dobre međunarodne pozicije Crne Gore koja je definisana velikim brojem potpisanih međunarodnih sporazuma“.

Bonus video: