Novi protest bivših radnika KAP-a: Najavili blokadu na Zabjelu

U četvrtak, takođe, ove sedmice, Upravi policije je najavljena u isto vrijeme, od 11 do 12 časova, i blokada magistrale duž Cetinjskog puta, pored ograde bivše fabrike mašina „Radoje Dakić“
3 komentar(a)
Bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
Bivši radnici KAP-a, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.09.2016. 07:03h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma, koji mjesecima protestuju zbog neisplaćenih otpremnina, najavili su da će danas blokirati kružni tok na jadranskoj magistrali na Zabjelu kod benzinske pumpe, u periodu od 11 do 12 časova.

“Poručili smo i danas premijeru Milu Đukanoviću da poštuju Ustave i realizuje ove zakone, i na taj način iskaže poštovanje prema nama, kao građanima, i poštovanje prema državi”, saopštio je “Vijestima” tokom jučerašnjeg protesta predstavnik bivših radnika Nikola Raković.

On je prozvao premijera da je on taj koji ih tjera na proteste jer Vlada ne poštuje zakon o isplati koji je donijela Skupština. Raković je najavio da će se danas do mjesta protesta doći svojim automobilima.

U četvrtak, takođe, ove sedmice, Upravi policije je najavljena u isto vrijeme, od 11 do 12 časova, i blokada magistrale duž Cetinjskog puta, pored ograde bivše fabrike mašina „Radoje Dakić“.

U pismu upućenom krajem prošle sedmice na više državnih adresa penzioneri KAP-a su istakli da su bez njihove volje otjerani u prijevremenu penziju, da im je penzija umanjena, kao i da su dovedeni u težak materijalni položaj i da “jedva preživljavaju posljednje godine života”.

Bonus video: