Usvojena je odluka o izgradnji bloka II Termoelektrane “Pljevlja”

"Jednoglasno je usvojena i odluka za odobravanje knjigovodstvenih promjena u EPCG na osnovu koje će se sačiniti finansijski iskazi i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu"
65 pregleda 1 komentar(a)
Skupština akcionara EPCG, Foto: Svetlana Mandić
Skupština akcionara EPCG, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.09.2016. 16:19h

Na Skupštini akcionara Elektroprivrede usvojena je odluka o izgradnji bloka II Termoelektrane “Pljevlja”, a prihvaćena je i Studija izvodljivosti za gradnju pomenutog bloka koju je uradila kompanija Deloitte.

Akcionari su prihvatili finalnu ponudu češke kompanije Škode Praha, prvorangiranog ponuđa za projekat izgradnje pomenutog bloka, a ukupna vrijednost projekta je 324,5 miliona eura. Finansije za gradnju bloka II se obezbjeđuju do 30 odsto iz sopstvenih sredstava investitora i do 85 odsto od finansijskih institucija koje treba da obezbijedi Škoda Praha. Ukoliko se ne postigne sporazum sa finansijskim i osiguravajućim institucijama koje je obezbijedila i predložila Škoda Praha, investitor će preostali iznos do 85 odsto vrijednosti investicije finansirati iz sopstvenih sredstava ili kredita.

Jednoglasno je usvojena i odluka za odobravanje knjigovodstvenih promjena u EPCG na osnovu koje će se sačiniti finansijski iskazi i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu. Odluke o smanjenju osnovnog kapitala Društva, radi pokrića akumuliranog gubitka i isplate akcionarima, sprovešće se nakon konačnosti rješenja Komisije za hartije od vrijednosti i registracije odgovarajućih izmjena Statuta Društva.

Na Skupštini, kojom je predsjedavao izvršni rukovodilac direkcije za ljudske resurse , Ranko Vojinović, imenovan je i novi Odbor direktora te kompanije u sastavu Srđan Kovačević, Ranko Milović, Kenan Hrapović, Boris Bušković, Oreste Bramanti, Masimo Tiberga i Frančesko Bečeli.

Bonus video: