Počela uplata radnog staža bivšim radnicima Rudnika boksita

"Novac je obezbijeđen od dva miliona eura koje je prošlog mjeseca uplatila firma Uniprom. Stečajni upravnik Mladen Marković nam je kazao da će i za ostalih oko 300 penzionera koji imaju privremena rješenja radni staž biti povezan do decembra, kako smo se i dogovorili u junu kada smo prekinuli proteste i blokadu transporta", kazao je predstavnik bivši radnika Mujo Muratović
245 pregleda 2 komentar(a)
Mujo Muratović, Foto: Svetlana Mandić
Mujo Muratović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.09.2016. 17:37h

Bivšim radnicima nikšićkih Rudnika boksita, koji su imali rješenja o privremenim penzijama, počela je uplata za radni staž za 2009. i 2010. godinu.

Riječ je, kako je kazao predstavnik bivših radnika Mujo Muratović o oko 250 bivših "boksitaša" za šta je izdvojeno 463.000 eura.

"Novac je obezbijeđen od dva miliona eura koje je prošlog mjeseca uplatila firma Uniprom. Stečajni upravnik Mladen Marković nam je kazao da će i za ostalih oko 300 penzionera koji imaju privremena rješenja radni staž biti povezan do decembra, kako smo se i dogovorili u junu kada smo prekinuli proteste i blokadu transporta", kazao je Muratović.

Od pomenutog novca biće povezan radni staž i za 175 bivših radnika Boksita koji su bili zaposleni u trenutku uvođenja stečaja.

Njima će biti povezan staž za period o novembra 2013. do 1.oktobra prošle godine, kada su Boksiti prodati firmi Uniprom koja je u vlasništvu Veselina Pejovića.

"Marković mi je kazao da je za te radnike već pokrenuo proceduru prema poreskoj upravi i da će to biti završeno brzo", kazao je Nikola Žugić, predstavnik Samostalnog sindikata Boksita.

Bonus video: