Jelušić: Koliko je grada zaradio od privremenih objekata

Prema riječima Božane Jelušić, kraj sezone je pravo vrijeme da se sa pojedinim od najozbiljnijih problema suočimo i analiziramo brojke.
2 komentar(a)
Šankovi, Foto: Vuk Lajović
Šankovi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.09.2016. 14:01h

Budvanski odbor URA pozvao je opštinski Sekretarijat za finansije da objavi podatke koliko je grad prihodovao od privremenih objekata.

„Još jedna turistička sezona je na izmaku, a saopštavanje selektivno odabranih statističkih pokazatelja treba da još jednom ubijedi građane da je turističko privređivanje u Budvi zahvaljujući partiji na vlasti veoma uspješno, čak i ako njihovo lično iskustvo govori suprotno. Kao ni prethodnih sezona, oni koji upravljaju gradom nisu bili u stanju da obuzdaju eksploziju privremenih objekata i sljedstveno tome sivu ekonomiju i bezakonje u pružanju turističkih usluga i korišćenju prostora, čemu su značajan doprinos dale privremene lokacije u zoni Morskog dobra. Nastavilo se i pretvaranja javnih gradskih površina u džinovsko kafansko dvorište sa jeftinom zabavom i na taj način produžilo sistematsko zatiranje iole ozbiljne vanpansionske potrošnje“, kazala je Božena Jelušić ispred budvanskog obora.

Prema njenim riječima kraj sezone je pravo vrijeme da se sa pojedinim od najozbiljnijih problema suočimo i analiziramo brojke.

„Zbog toga pozivamo nadležne iz Sekretarijata za privredu finansije opštine Budva da na transparentan i provjerljiv način informišu građane koliko je grad prihodovao od privremenih lokacija i kakvi su poreski efekti rada privrednih subjekata na tim lokacijama. Posebno nas zanima uža zona u i oko Starog grada, na kojoj su otvoreni šankovi nastavili da rade bez vode i kanalizacije, sa preglasnom muzikom, i to u centru stambene, ali i hotelske i kulturno-istorijske zone grada. Pošto se i ove sezone potvrdilo da grad pretvoren u kafanu nije u stanju da produži turističku sezonu i dovede viskoplatežne goste, zahtijevamo od stručnih službi Sekretarijata da omogućavanjem uvida u efekte odluka SO Budva pruže valjanu osnovu za planiranje naredne turističke sezone“, zaključila je Jelušić.

Bonus video: