Danilović primio KAP-ovce: Nastupi Stojanovića i Vučinića više ne čude

Danilović je podsjetio je da je zakone podržao kao poslanik i sada u svojstvu ministra, i najavio da će to uraditi i na današnjoj sjednici Vlade
19 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2016. 09:46h

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović primio je predstavnike penzionisanih radnika KAP-a koji su ga obavijestili da će istrajati u zahtjevima da se primjene zakoni i isplate im se otpremnine.

"Povodom incidenta koji se desio na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore saopšteno je da su iznenađeni saopštenjem Uprave policije da nijesu bili u posjedu informacije o njihovoj namjeri da uđu u zgradu Parlamenta. Predočili su prijavu skupa kojom načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Jovicu Rečevića obavještavaju da će se, nakon što ih poslanik Janko Vučinić sa ostalim poslanicima koji su izglasali zakone pozove da uđu u Parlament, u duhu tog poziva i ponijeti. Osim na, smatraju, nepotrebnu primjenu hemijskog sredstva (spreja), penzioneri nijesu imali primjedbu na postupanje ostalih pripadnika policije", navodi se u saopštenju MUP-a.

Danilović je saopštio da zahtjeve penzionera KAP-a smatra opravdanim. Podsjetio je da je zakone podržao kao poslanik i sada u svojstvu ministra, i najavio da će to uraditi i na današnjoj sjednici Vlade. Pozvao je da se do realizacije njihovih zahtjeva dođe zakonitim i nenasilnim putem.

"Ponovio je da je od menadžmeta Uprave policije bio uskraćen za blagovremene informacije koje su prethodile skupu i o dešavanjima tokom incidenta. Ministar je naglasio da su, nakon što od rukovodstva Parlamenta nije odobren ulazak penzionerima KAP-a, pripadnici policije imali zakonsku obavezu da isti spriječe. Penzioneri KAP-a su o tome morali dobiti obavještenje od onih koji su ih pozivali na ulazak. Naglašeno je da opravdani socijalni zahtjevi ne smiju biti povod za ubiranje političkih poena", piše u saopštenju.

"Sinhronizovan i usaglašen „minut dva“ nastup direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i poslanika Demokratskog fronta Janka Vučinića uperen protiv Ministarstva unutrašnjih poslova više ne čudi. Brine ukoliko za posledicu bude imao nove incidente", zaključuje se u saopštenju MUP-a

Bonus video: