Vujović: Žugić i dalje duguje odgovore

87 pregleda 2 komentar(a)
Milorad Vujović, Foto: Gov.me
Milorad Vujović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.08.2016. 11:52h

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović reagovao je na navode bivšeg ministra finansija i savjetnika premijera Radoja Žugića.

Žugić je ranije danas odgovarajući Vujoviću između ostalog saopštio da se Vujović "opredijelio da djeluje na insajderski način i na osnovu informacija od nn lica, ili kolega na osnovu čega izvodi zaključak da je neko "zadržavao naplatu"".

"Bivši ministar finansija Radoje Žugić je najblaže rečeno promašio temu. Umjesto da objasni građanima, stručnoj i laičkoj javnosti ko je i zašto iz Ministarstva finansija organizovao i omogućio da se od poreskog obveznika "Rokšped" Podgorica nenaplati i zastari poreska obaveza u iznosu od oko 145.000 eura, bivši ministar se stavlja u poziciju referenta za naplatu, pa se "zori" sa smiješnim učincima podzakonskog akta Vlade sa sjednice od 7. marta 2013. godine (Uredba o postupku naplate poreskih potraživanja imovinom poreskog obveznika) koju je njegovo Ministarstvo uvijek žestoko kršilo kada su u pitanju tajkuni i njihove milionske nenaplaćene poreske obaveze", naveo je Vujović.

Dodaje da se nada da će Žugić "objasniti tužiocu".

"Da ne bi i dalje promašivao temu upućujem ga na akt postupajućeg inspektora broj 03/1-49/1-13 od 22.02.2013. godine kojim se obraća direktoru Poreske uprave za pomoć. Takođe bih napomenuo, da novinari preslušaju snimak sa jučerašnje konferencije, kako ne bi pravili greške i propuste jer ni gospodu Žugića i Katnića nijesam imenom pomenuo", zaključio je Vujović.

Bonus video: