Atlas grupa: Mi isplaćujemo plate u bolnici Meljine, a ne Vlada CG

Atlas grupa je saopštila da je za njih najvažnije da se zdravstvene usluge u bolnici Meljine pružaju normalno, "ali za to svakako nije zaslužna Vlada Crne Gore."
3 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.08.2016. 16:00h

Atlas grupa saopštila je da je netačna izjava da je Vlada Crne Gore zaslužna što su isplaćene dvije plate ljekarima i ostalom osoblju bolnice Meljine

"Netačna je izjava predstavnika Vlade Crne Gore, objavljena u današnjoj štampi, u dijelu u kojem se implicira da je Vlada Crne Gore zaslužna što su isplaćene dvije plate ljekarima i ostalom osoblju bolnice Meljine. Čudi nas da Vlada pokušava da pripiše sebi zasluge za normalizovanje situacije u bolnici Meljine. Sve obaveze bolnice Meljine, uključujući i obaveze prema zaposlenima, isplaćuju Konzorcijum vlasnika bolnice iz redovnih prihoda, kao i prethodnih godina", navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Atlas grupa je saopštila da je za njih najvažnije da se zdravstvene usluge u bolnici Meljine pružaju normalno, "ali za to svakako nije zaslužna Vlada Crne Gore."

"Bolnica Meljine fakturiše određen broj usluga Fondu zdravstva, na osnovu Ugovora o pružanju usluga osiguranicima Fonda, kao i sve druge zdravstvene ustanove koje imaju potpisan ugovor sa Fondom zdravstva. Prema tome, nije bilo nikakve pomoći od Vlade Crne Gore već su plaćene pružene usluge osiguranicima Crne Gore u skladu sa navedenim Ugovorom", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da bolnicom Meljine upravlja konzorcijum vlasnika, jer se ugovor može raskinuti jedino sudskom odlukom. "Obavještavamo javnost da je bolnica Meljine od Vlade Crne Gore dobila rješenje o novoj blokadi računa, na iznos od 114.000 eura za poreze i doprinose. Konzorcijum vlasnika bolnice učiniće sve što može da ni ova blokada ne bude smetnja daljem normalnom funkcionisanju bolnice, koja je životno važna za građane Herceg Novog."

"Uprava bolnice je uputila Fondu zdravstva Prijedlog aneksa ugovora o pružanju zdravstvenih usluga koji čeka na saglasnost Ministarstva zdravlja. Zaključivanjem ovog aneksa stekli bi se uslovi za normalno funkcionisanje bolnice", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: