Svaki odbitak je po ugovoru

Klijenti kod banke mogu da se informišu o odbicima
88 pregleda 0 komentar(a)
Podgorička banka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Podgorička banka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.08.2016. 19:58h

Sosiete ženeral banka Montenegro reagovala je na tekst koji su “Vijesti” objavile u subotu 20. avgusta pod nazivom “Rate odbijaju i firma i banka”

“Željeli bismo da demantujemo da se klijentima Sosiete ženeral banke Montenegro, koji su zaposleni u kompaniji Plantaže mjesečne obaveze za kredite obračunavaju duplo. Zahtijevamo da, radi istinite informisanosti javnosti i naših klijenata, objavite da Sosiete ženeral posluje u skladu sa važećim zakonima i ugovorima sklopljenim sa svojim klijentima.

U tom smislu obavještavamo da se svaki odbitak od plate klijenta izvršava u skladu sa ugovorom koji je potpisan između klijenta i banke. Ukoliko neko od naših klijenata ima bilo kakvu sumnju u vezi odbitaka po osnovu ugovora o kreditu, može kontaktirati ličnog bankara ili posjetiti bilo koju ekspozituru banke gdje će dobiti sva objašnjenja i informacije o odbicima. Na taj način će svaka eventualna sumnja biti u potpunosti otklonjena i klijent će se uvjeriti da banka u potpunosti postupa prema ugovoru koji je sklopila sa klijentom. S obzirom na to da je u tekstu pomenuta '…sumnja gdje je taj novac završio' istovremeno bismo htjeli da otklonimo svaku sumnju da taj novac završava bilo gdje drugo, osim za naplatu dospjelih obaveza klijenta”.

Bonus video: