SNP o Rudniku uglja: Firma se gasi, Vlada krivac

Rudnik se “utapa” u EPCG, broj zaposlenih biće upola manji
50 pregleda 1 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 23.08.2016. 19:49h

Krivac za propast Rudnika uglja Pljevlja je Vlada, odnosno poslušnički odnos većine kadra DPS-a u tom preduzeću, kojem je lični interes iznad narodnog, ocijenili su u Opštinskom odboru SNP-a.

“Sve je počelo odustajanjem od prodaje pljevaljskog uglja na širokom tržištu, što je značilo gubitak dobrog dijela čistih prihoda i oslanjanje isključivo na isporuke uglja Termoelektrani u čemu je, zbog navodnih viših državnih interesa, Rudnik uglja uvijek bio na gubitku. Rudnik treba da radi za Crnu Goru i za narod Pljevalja, a ne protiv njih”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da se trenutno stanje u Rudniku uglja u potpunosti uklapa u ideju o eliminaciji te kompanije kao samostalnog privredog subjekta i njegovo utapanje u Elektroprivredu. To je, kako smatraju, bio i glavni uslov za pristanak italijanske A2A na nastavak priče sa Vladom o izgradnji drugog bloka TE.

“Sada postoji ozbiljna opasnost za budžet Pljevalja, jer će broj zaposlenih u Rudniku biti upola manji, pošto će prihodi od koncesione naknade za ugalj biti dovedeni u pitanje”, kazali su iz SNP-a.

Bonus video: