Herceg Novi: Špic sezone prošao, a u hotelima i dalje dobra popunjenost

U Parku u kome odmara 450 gostiju najviše je turista iz Njemačke, ali i iz Španije, Holandije, Belgije i Velike Britanije. Dobru posjetu očeku do kraja oktobra
50 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2016. 13:58h

Špic turističke sezone na hercegnovskoj rivijeri je prošao o čemu svjedoče podaci turističke organizacije, ali i veći broj izlazaka, preko graničnih prelaza, nego ulazaka u našu zemlju. Oko 5.000 gostiju je manje nego prije osam dana, ali za 8 odsto više nego lani u isto vrijeme. Od 28.067 turista, 22.509 je odabralo privatni smještaj, a 4.513 hotelski.

Hercegnovski hoteli ovog ljeta bilježe dobru popunjnost. U Institutu Dr Simo Milošević Igalo u kome je 1.150 gostiju popunjenost je 85 odsto. U Prvoj fazi smješteno je 530, uglavno domaćih gostiju (korisnici Fonda zdravstva i članovi crnogorskih sindikata), a od 620 gostiju u Mediteranskom centru najbrojniji su Norvežani. Oni u okviru norveškog državnog programa koji se u Instituju realizuje četiri decenije, borave u grupama i na odmoru i rehabilitaciji ostaju 28 dana. Ovogodišnji norveški program završava 10 oktobra.

"Zahvaljujući specijalnoj ponudi koja podrazumijeva i niže cijene, ove godine je interesovanje i broj gostiju sa prostora ex YU značajno povećan", ističe direktor marketinga Nikola Mračević. Bolesnički dan, koji podrazumijeva pun pansion i pet terapija dnevno košta 60 eura. I za ostale pacijente i goste, cijene su u odnosu na lanjske niže 12 odsto.

Prema najavama i sklopljenim zgovorima, ističe Mračević dobru popunjnost očekuju i u septembru.

Posjetom su zadovoljni i u hotelu „Lajthaus“ u Igalu, a dobar trend biće nastavljen u septembru, kaže direktor Jovan Vukalović.

“Sezona je na nivou prošle godine kada smo postigli najbolji rezultat u dosadašnjem poslovanju. Gubitak grupnih dolazaka iz Rusije iz već poznatih razloga tokom jula uspjeli smo nadomjestiti drugim aranžmanima. Avgust je stoprocentno popunjen, svakog dana imamo između 250 i 300 gostiju, a prema ugovorenim aranžmanima i u septembru ćemo imati popunjene kapacitete”, kazao je Vukalović.

Hunguest Hotels Sun Resort cijelo ljeto bilježi dobru popunjnost od oko 90 odsto. U njihovim objektima na Toploj odmara 450 gostiju. Najviše ih je iz Mađarske, Srbije, BiH, i Skandinavije. Dobru popunjenost očekuju do kraja septembra, a tome će između ostalog, doprinjeti i niže cijene od 1. septembra za 30 odsto.

U hotelu Park u Bijeloj od početka jula, kada je otvoren, traži se krevet više.

“Početkom avgusta imali smo veću potražnju nego što imamo kreveta, pa smo goste morali preusmjeravati na Hotel Delfin koji takođe već duži period bilježi maksimalnu popunjenost”, saopštili su iz kompanije Carine u okviru koje posluju oba hotela.

U Parku u kome odmara 450 gostiju najviše je turista iz Njemačke, ali i iz Španije, Holandije, Belgije i Velike Britanije. Dobru posjetu očeku do kraja oktobra.

Većina hotelijera najavjuje niže cijene već od 20. avgusta.

Galerija

Bonus video: