Novi sajam jahtinga u Tivtu

Sajt Yachtingpages uvrstio je ovu manifestaciju na listu top-pet novih jahting sajmova u svijetu
50 pregleda 3 komentar(a)
jahta lord of the seas, Foto: Www.yachtcharterfleet.com
jahta lord of the seas, Foto: Www.yachtcharterfleet.com
Ažurirano: 16.08.2016. 13:59h

Za drugi po redu „ MYBA Superyacht Pop-up Show“ sajam superjahti i čarter industrije koji će se početkom septembra održati u luksuznom nautičkom naselju i marini Porto Montenegro u Tivtu, do sada se prijavilo 17 megajahti i 92 brokera, agenta i predstavnika firmi koje se bave pružanjem usluga u jahtingu iz cijelog svijeta.

Sajam čiji je osnovni cilj da se po završetku špica glavne nautičke sezone sretnu brokeri, agenti i ostali učesnici u lancu industrije iznajmljivanja i prodaje mega i super jahti, kao i predstave i obiđu neka od plovila koja se nude u čarter, organizije se u saradnji Porto Montenegra i prestižne međunarodne asocijacvije brokera MYBA , a svoje premijeru imao je lani.

Nautičku manifestaciju koja će svoje drugo izdanje ove godine u Tivtu imati od 2. do 5. septembra, Yachtingpages.com uvrstio je na listu top-pet novih jahting sajmova u svijetu.

U odnosu na 76 prošlogodišnjih učesnika, ovogodišnja do sada prijavljena 92 agenta i brokera pokazuju da tivatski sajam ima svoje stabilno mjesto među profesionalcima koji rade u izuzetno brzorastućem biznisu čarterovanja mega i super jahti na Jadranu i u regionu istočnog Mediterana.

Tako su i ove godine među učesnicima sajma neka od najjačih imena te industrije poput kompanija Fraser, Burgess, Ocean Independence, Northrop & Johnson, Camper & Nicholson, Y.CO, IYC i Blue Water. Među 17 do sada prijavljenih jahti najmanja je 24 metra duga jedrilica “Kirke”, a najveća je 58-metarska motorna jahta “Lord of the Seas”.

Učesnici sajma su i neki brodovi koji se unazad par godina redovno pojavljuju u Crnoj Gori, odakle najčešće i počinju svoje čartere po Jadranu i Egeju, poput 33-metarske “Lady Sunshine”, 41 metra duge “Riane” ili 50 metara duge jahte “Joy Me”.

Brokeri koji su bili na lanjskom, ili će učestvovati na ovogodišnjem izdanju “ MYBA Pop Up Superyacht Showa” u Tivtu, u izjavama specijalizovanim medijima, slažu se da je riječ o jednom od najbolje organizovanih specijalizovanih događaja u ovom dijelu Evrope i da sajam ima veliki značaj imajući u vidu atraktivnost jadranske obale, te povoljnosti koje jahting industrija uživa u CrnojGori.

Bonus video: