Tonino Maljo novi direktor EPCG

Zahtjev za promjenu podataka u centralnom registru privrednih subjekata biće podnijet već naredne sedmice
0 komentar(a)
Tonino Maljo, Foto: BrindisiReport.it
Tonino Maljo, Foto: BrindisiReport.it
Ažurirano: 12.08.2016. 20:14h

Za novog izvršnog direktora Elektroprivrede (EPCG), prema predlogu italijanskog partnera A2A, izabran je Tonino Maljo.

Dosadašnji izvršni direktor Stefano Pastori kako saznaju “Vijesti” tražio je razrješenje sa te dužnosti iz zdravstvenih razloga jer je već od 5. maja ove godine na bolovanju.

Zahtjev za promjenu podataka u Centralnom registru privrednih subjekata biće podnijet već naredne sedmice.

Odbor direktor EPCG je juče na sjednici prihvatio ostavku dosadašnjeg izvršnog direktora i odobrio imenovanje novog.

Pastori je funkciju izvršnog direktora pokrivao od novembra 2013. godine.

Maljo je inženjer elektronike, a radio je od marta 2007. do sada kao izvršni direktor u Elektrani na ugalj u Brindiziju (A2A grupa).

Bio je i direktor održavanja u Elektrani na ugalj i zamjenik direktora Elektrane u Brindiziju - Edipower, kao i direktor hemijskog pogona u Chemgas S.r.l. (Sapio grupa). Bio je, između ostalog, i direktor sektora za projektovanje i automatizaciju u Rafineriji nafte u Tarantu (ENI Grupa)

Član je Odbora direktora Confindustria Brindizi i predsjednik Sektora za energetiku u Confindustria.

Iz EPCG je saopšteno da je novi izvršni direktor imenovan u skladu sa usaglašenim ugovorom između akcionara EPCG, Vlade i A2A, što znači na period do kraja važenja ugovora, odnosno do kraja 2016. godine.

Vlada je juče konstatovala da su obavljene sve radnje potrebne za potpisivanje akcionarskog ugovora države i kompanije A2A. Ugovor bi u ime Vlade trebalo da potpiše ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Vlada je juče, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova odlučila u vezi sa Pregledom uslova za zaključenje akcionarskog ugovora između države i A2A, koji je dostavio Kabinet potpredsjednika

Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujice Lazovića.

„Zaključeno je da se Vlada upoznala sa uslovima za potpisivanje akcionarskog ugovora, uključujući Prilog 2 - Listu ključnih menadžera i da je Vlada konstatovala da su obavljene sve radnje predviđene ugovorom, kao radnje koje moraju da se preduzmu prije dana potpisivanja, imajući u vidu da su organi EPCG donijeli odgovarajuće odluke i imenovanja i da je taj ugovor prihvatila crnogorska Skupština“, navodi se u saopštenju.

Skupština je glasovima vladajuće koalicije krajem juna usvojila novi akcionarski ugovor između države i A2A kojim je omogućeno italijanskom partneru da proda svoj udio u EPCG mimo saglasnosti države trećem licu.

Opozicija je najavila da će u slučaju izglasavanja novog ugovora izaći iz Vlade izbornog povjerenja, što je Građanski pokret URA već odlučio, dok se čeka odluka SDP-a i Demosa.

Bonus video: