„Planinka“ pripada „Primorju“

Privredni sud je krajem aprila ove godine donio odluku da se kupoprodajni ugovor sa “Primorjem” raskine zbog neispunjavanja investicionih ulaganja tivatske kompanije u “Planinku”.
2 komentar(a)
Hotel Planinka, Foto: HTP Primorje
Hotel Planinka, Foto: HTP Primorje
Ažurirano: 03.08.2016. 12:57h

Apelacioni sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu Privrednog suda kojom se raskida ugovor o kupovini hotela „Planinka“ na Žabljaku.

Na taj način su se potvrdilli stavovi kompanije “Primorje” AD da se pravno ugovor o kupovini hotela ne može raskinuti - saopšteno je juče iz te hotelsko-turističke komapnije sa sjedištem u Tivtu. “Primorje” je u februaru 2006. godine kupio hotel „Planinka“ za dva miliona eura od Ski centra Durmitor u stečaju i isplatio povjerioce te firme od tih sredstava.

Privredni sud je krajem aprila ove godine donio odluku da se kupoprodajni ugovor sa “Primorjem” raskine zbog neispunjavanja investicionih ulaganja tivatske kompanije u “Planinku”.

U prvostepenoj presudi, koju je potpisao predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, navodi se da se raskida ugovor o prodaji i investiranju za hotel “Planinka” sa konzorcijumom HLT fond i HTP “Primorje”, po tužbi Ski centra Durmitor u stečaju, ali je to sada stavljeno van snage odlukom Apelacionog suda koji je uvažio žalbu “Primorja”.

“Kompanija Primorje je ozbiljno namjeravala da krene u ovu investiciju što govori i činjenica da postoji završeni glavni projekat rekonstrukcije hotela „Planinka“, kao i da se u periodu od kupovine hotela 2006. do 2010. godine uložilo oko pet miliona eura u riješavanje imovinsko pravnih odnosa.

“Primorje” je izvršilo kupovinu zemljišta i objekata u neposrednoj blizini hotela „Planinka“ u cilju zaustavljana uznapredovale neplanske i divlje gradnje. Osim toga, radilo se na održavanju samog hotela koji nikad nije bio zatvoren, osim u slučaju nedostatka gostiju. Pored toga, uredno su izmireni porezi i zarade svih zaposlenih u hotelu.”- saošteno je juče iz tivatske hotelijerske kompanije.

Oni tvrde da su namjeravali da hotel „Planinka“ podigne na nivo od četiri zvjezdice, ali je “usljed nedostatka adekvatnog skijališta i postojanja divlje gradnje sa kojom treba da se obračuna Opština Žabljak i Vlada Crne Gore, rekonstrukcija hotela „Planinka“ stopirana dok se ne stvore uslovi za njenu realizaciju.”

Bonus video: