Milošević: U Tužilaštvu su ignorisali slučaj Jelići

Milošević je u prijavi naveo da je Zoran Jelić bio zaposlen u Zavodu kao samostalni savjetnik od kada ga je supruga Vukica zamijenila na mjestu direktora Zavoda sredinom 2012. godine do 27. maja ove godine i da je cijelo vrijeme uredno primao zaradu, ali da ne postoje dokazi o njegovom ijednom dolasku na posao
10 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: Zoran Đurić
Rade Milošević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.07.2016. 06:49h

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv bivše direktorice Zavoda za zapošljavanje Vukice Jelića i poslanika DPS-a Zorana Jelića, koju je zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja i nesavjesnog vršenja dužnosti podnio direktor Zavoda po Lex specialisu Rade Milošević (URA).

Milošević je “Vijestima” kazao da Tužilaštvo nije preduzelo nikakve radnje da utvrdi navode iz njegove prijave, nijesu ga pozvali ni da izjavu da, niti su tražili uvid u spise.

“Ignorisali su slučaj jer očigledno u Tužilaštvu ima onih koji nijesu spremni na ozbiljan rad”, rekao je Milošević.

On je poručio da ga to neće obeshrabriti i da će biti još slučajeva koji će biti očigledni primjer zloupotreba.

Milošević je u prijavi naveo da je Zoran Jelić bio zaposlen u Zavodu kao samostalni savjetnik od kada ga je supruga Vukica zamijenila na mjestu direktora Zavoda sredinom 2012. godine do 27. maja ove godine i da je cijelo vrijeme uredno primao zaradu, ali da ne postoje dokazi o njegovom ijednom dolasku na posao.

Predstavnik vlasti u Zavodu Vukica Jelić saopštila je da je tužilaštvo ocijenilo neosnovanim navode iz prijave da je oštećen državni i budžet Zavoda za zapošljavanje, i da je došlo do zloupotrebe službenog položaja.

“Razni podnosioci prijava zdušno se trude da otkriju "nepočinstva", ne bi li opravdali svoj dolazak. Ne ide im od ruke, iz prostog razloga što takvih radnji u Zavodu za zapošljavanje nema. Vjerujem da su se i sami u to uvjerili, mada znam da ih ni ovo odbacivanje od strane Specijalnog tužilaštva neće zaustaviti, jer oni ne umiju dugačije”, navela je Jelić u saopštenju i podsjetila da je tužilaštvo nedavno odbacilo i prijavu MANS-a u vezi sa projektom "Stop sivoj ekonomiji".

Bonus video: