Vukica Jelić: Odbačena još jedna krivična prijava

Vukica Jelić je rekla da i pored svih napora da se diskredituje rad ZZZCG i pojedinaca zaposlenih u njoj, činjenice govore da nema kršenja zakona, da se radilo i radi profesionalno u skladu sa propisanim standardima i procedurama
100 pregleda 17 komentar(a)
Vukica Jelić, Foto: Savo Prelević
Vukica Jelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.07.2016. 09:57h

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu koju je protiv Vukice i Zorana Jelića podnio aktuelni direktor zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) Crne Gore Rade Milošević.

U reagovanju Vukica Jelić navodi se da je tužilaštvo ocijenilo neosnovanim navode iz prijave da je oštećen državni i budžet ZZZCG i da je došlo do zloupotrebe službenog položaja.

Jelić je kazala da je spektakularno, na konferenciji za novinare, najavljena prijava, kao veliko otkriće "kontrolora", iako su svi podaci, godinama unazad javno objavljivani na odgovarajućim državnim portalima.

"Dali su sve od sebe i direktor i ministar i tekstopisci iz medija da naprave "slučaj". Razni podnosioci prijava zdušno se trude da otkriju "nepočinstva", ne bi li opravdali svoj dolazak. Ne ide im od ruke, iz prostog razloga što takvih radnji u Zavodu za zapošljavanje nema", navela je Jelić u izjavi dostavljenoj medijima.

"Vjerujem da su se i sami u to uvjerili, mada znam da ih ni ovo odbacivanje od Specijalnog tužilaštva neće zaustaviti, jer oni ne umiju dugačije".

Vukica Jelić je rekla da i pored svih napora da se diskredituje rad ZZZCG i pojedinaca zaposlenih u njoj, činjenice govore da nema kršenja zakona, da se radilo i radi profesionalno u skladu sa propisanim standardima i procedurama.

"Dakle, pripremljeni scenarijo za zabavljanje javnosti, polako pada u vodu, prijave jedna za drugom se odbacuju, a prizemno zamešateljstvo da se stvori "slučaj Jelić " očigledno postaje besmisleno", kazala je ona.

Vukica Jelić je podsjetila da je Specijalno državno tužilaštvo, nedavno odbacilo i prijava MANS-a protiv nje u svojstvu direktora ZZZCG, vezano za sprovođenje projekta " Stop sivoj ekonomiji"

Bonus video: