Vučinić podnio krivičnu prijavu protiv Đukanovića, Kavarića, Konjevića i Žugića

Vučinić je na konferenciji za novinare kazao da je u prijavi naveo da su funkcioner Vlade zloupotrijebili službeni položaj i da su nesavjesno radili
65 pregleda 39 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.07.2016. 10:03h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Janko vučinić podnio je krivičnu prijavu protiv premijera Mila Đukanovića, ministara ekonomije i finansija Vladimira Kavarića i Raška Konjevića i bivšeg ministra finansija Radoja Žugića, zato što nijesu isplatili otpremnine bivšim radnicima Kombinata aluminijuma (KAP).

Vučinić je na konferenciji za novinare kazao da je u prijavi naveo da su funkcioner Vlade zloupotrijebili službeni položaj i da su nesavjesno radili.

On je podsjetio da je Zakonom o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, definsisano bilo da se radnicima do kraja marta isplati 5,4 miliona eura za otpremnine i da je taj novac bio u ovogodišnjem budžetu, ali da je u međuvremenu potrošen.

"Okrivljeni su shodno svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima bili ovlašćeni da primjenjuju zakone i isplate otpremnine. Oni su u kontinuitetu od stupanja na snagu zakona odbijali da izvrše ustavna i zakonska ovlašćenja čime su nanijeli materijalnu štetu radnicima", kazao je Vučinić.

On je rekao da očekuje reagovanje specijalnog državnog tužilaštva koje treba da zaštiti Skupštinu i radnike.

Bonus video: