Deset godina hotela "Splendid": Milion noćenja i 250.000 gostiju

Splendid je kako navode jedan je od najuspjšenijih primjera privatizacije u Crnoj Gori, a ujedno i jedan od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori
115 pregleda 0 komentar(a)
Splendid, Foto: Vuk Lajović
Splendid, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.07.2016. 08:41h

Najveći i najreprezentativniji hotel kompanije “Montenegro stars” - Hotel “Splendid” u petak će proslaviti deceniju postojanja.

Iz kompanije je saopšteno da je otvaranje prvog hotela sa pet zvjezdica na teritoriji Crne Gore označilo prekretnicu u razvoju crnogorske turističke industrije.

“Novoizgrađen, uređen uz pomoć savremenih tehnologija, Hotel 'Splendid' postao je promoter novih standarda u gradnji hotelskih objekata. Savremeni građevinski materijali, nov pristup uređenju enterijera, napredni metodi bezbjednosti, protivpožarne zaštite i gradnje na principima ekološke održivosti - primijenjeni su već u fazi planiranja. Simbolično, 'Splendid' je otvoren 13. jula 2006. u godini kada je Crna Gora obnovila svoju nezavisnost. Od tada, Hotel 'Splendid' je sticao reputaciju jednog od najboljih hotela u regionu i postao najprepoznatljiviji hotelski brend na Balkanu“.

Splendid je kako navode jedan je od najuspjšenijih primjera privatizacije u Crnoj Gori, a ujedno i jedan od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori.

“Trenutno zapošljava 405 ljudi na različitim pozicijama, ne računajući pripravnike i učenike na praksi. Za deset godina postojanja, na različitim pozicijama radilo je 7.500 ljudi. Uz zaposlene, ključni element uspjeha je lojalnost gostiju i sve veći broj posjetilaca u Crnoj Gori koji za svoj odmor ili poslovni put biraju upravo Hotel 'Splendid'”.

Naglasili su da će na deseti rođendan biti premašen broj od milion noćenja.

“Za deset godina rada u hotelu je odmaralo više od četvrt miliona gostiju iz preko 120 država svijeta. Do sada, hotel je bio u prilici da ugosti slavne, kao što su pop pjevačica Madona, lengendarni rok sastav 'Rolling Stones' i njegovog frontmena Mika Džegera, holivudske glumce Anđelinu Džoli, Rejfa Fajnsa, Kevina Spejsija; francusku filmsku legendu Žerara Depardjea, princa Alberta II od Monaka, 42. predsjednika SAD Bila Klintona, kao i predsjednike država i vlada više od 40 država”, istakli su iz kompanije Montenegro stars”.

Bonus video: