Jasavić: Moj najvažniji prioritet je stvaranje pravne sigurnosti za investitotre

Jasavić je, kako je saopšteno iz Vlade, zatražila radni sastanak sa svim turskim investitorima u Crnoj Gori
98 pregleda 2 komentar(a)
Azra Jasavić, Serhat Galip, Foto: Vlada Crne Gore
Azra Jasavić, Serhat Galip, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.07.2016. 17:51h

Crna Gora i Turska imaju prostora za snaženje i produbljivanje ekonomskih odnosa, posebno u dijelu investicija, ocijenili su potpredsjednik Vlade Azra Jasavić i turski ambasador Serhat Galip.

Jasavić se na radnom sastanku sa Galipom zahvalila turskoj Vladi na pomoći i projektima podrške koje je Turska agencija za razvojnu pomoć (TIKA) realizovala u Crnoj Gori.

„Dvije zemlje su u procesu evropskih integracija i imaju ogromno iskustvo koje treba svakodnevno razmjenjivati. Pored razmjene u toj oblasti Turska može pomoći Crnoj Gori u snaženju njene ekonomije privlačenjem turskih investitora“, kazala je Jasavić.

Ona je, kako je saopšteno iz Vlade, zatražila radni sastanak sa svim turskim investitorima u Crnoj Gori.

„Naša želja je da direktno od njih čujem koja su im iskustva, problemi, potrebe i planovi, kako bih kroz svoj rad u Vladi doprinjela otklanjanju problema i doprinijela stvaranju ambijenta za privlačenja novih investitora“, rekla je Jasavić.

Prema njenim riječima, ukoliko postojeći investitori šalju u Turskoj pozitivne poruke to je dobar znak da će i ostali investitori odlučiti da dođu.

„Moj najvažniji prioritet je stvaranje pravne sigurnosti za investitotre“ rekla je Jasavić.

Galip je kazao da je spreman da podrži predloge i ideje Jasavić kada su u pitanju ekonomski odnosi.

On je ocijenio da uzor ekonomskih odnosa treba da budu politički odnosi između dvije zemlje koji su izuzetno kvalitetni.

„Postoje određene poteškoće investitora iz Turske i cijenim dobrom idejom da se sretnete sa njima. Ambasada će biti na usluzi i u najskorijem vremenu će organizovati radni sastanak sa investitorima“, kazao je Galip.

Jasavić je zatražila i radni sastanak sa menadžmentom TIKA-e kako bi iznijela konkretne predloge za dalji period saradnje posebno u dijelu koji se odnosi na projekte za osobe sa invaliditetom i osjetljive kategorije stanovništva.

Bonus video: