Sindikat doktora: Objavićemo imovinske kartone predstavnika Vlade koji su glasali protiv povišice ljekarima

“Zamislite zamjenu teza u kojoj Vlada prestanak višedecenijskog tlačenja jedne profesije opravdava time što će, u toj hipotetičkoj situaciji, biti prinuđeni da prestanu sa tlačenjem drugih", navedeno je u saopštenju.
66 pregleda 6 komentar(a)
doktor, ljekar, Foto: Shutterstock
doktor, ljekar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.07.2016. 18:24h

Sindikata doktora medicine najavio je da će narednih dana objaviti imena i imovinske kartone predstavnika Vlade koji su na Komisiji za ekonomsku politiku glasali protiv predloga izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru kojim bise smanjile plate državnih funkcioneraa, a povećale ljekarima.

Komisija je imala sjednicu u nedjelju na kojoj su ministri iz DPS-a glasali protiv predloga, zbog čega on juče nije bio na dnevnom redu Vlade. Ove izmjene inicirao je Sindikat doktora medicine a predložilo Ministarstvo finansija. Predlog sada može Skupštini predložiti samo grupa poslanika koja bi pokušala obezbjediti većinu.

“Sindikat doktora medicine narednih dana podrobno će informisati javnost o sastavu i glasanju svih članova Vlade koji su bili protiv prijedloga, stavićemo na uvid njihove imovinske kartone, a sa naročitom pažnjom osvrnućemo se na sramno obrazloženje sekretara Sekretarijata za zakonodavstvo, izvijesne Dušanke Jauković”, navedeno je u saopštenju ovog sindikata.

Obrazloženje onih koji su glasali protiv bilo je da bi se na taj način u neravnopravan položaj stavili drugi zaposleni u zdravstvu i prosvjeti.

“Zamislite zamjenu teza u kojoj Vlada prestanak višedecenijskog tlačenja jedne profesije opravdava time što će, u toj hipotetičkoj situaciji, biti prinuđeni da prestanu sa tlačenjem drugih. Očigledno je da bi ispunjenje zahtjeva Sindikata doktora medicine predstavljao opasan presedan, te da naša država ima ozbiljan interes da nas drži u stanju modernog ropstva. Nakon današnjeg dana, više je nego očigledno, da imamo imamo korupcione sindikate i korumpirane, privilegovane funkcionere, kojima je jedini cilj da nas drže u potlačenom položaju”, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: