Demokrate: Mogli bismo zaključiti da ministar ekonomije ne poznaje dovoljno pravni sistem Crne Gore

"Ministar ekonomije ne shvata da izgovor o neusklađenosti Zakona o isplati otpremnina sa Socijalnim programom za radnike KAP-a predstavlja svojevrsnu besmislicu, jer Socijalni program ne može imati veću pravnu snagu od zakona"
2 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.07.2016. 17:56h

Demokratska Crna Gora u potpunosti podržava zahtjeve bivših radnika Kombinata aluminijuma Podgorica, koji su, kao i većina građana i radnika u Crnoj Gori, podvrgnuti neskrivenoj i bestidnoj diskriminaciji od strane Vlade, ali i Ministarstva ekonomije, koji nepoštovanjem zakona usvojenog u Skupštini, dokazuju, po ko zna koji put, da u našoj zemlji ne postoji vladavina prava, već samovolja onih koji sebe smatraju iznad zakona i najvišeg zakonodavnog tijela u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije.

"Mogli bismo zaključiti da ministar ekonomije ne poznaje dovoljno pravni sistem Crne Gore, jer ne shvata da izgovor o neusklađenosti Zakona o isplati otpremnina sa Socijalnim programom za radnike KAP-a predstavlja svojevrsnu besmislicu, jer Socijalni program ne može imati veću pravnu snagu od zakona, stoga mu to ne može biti opravdanje za nepoštovanje Zakona o isplati otpremnina radnicima KAP-a. Uostalom, sredstva za otplatu otpremnina bivšim radnicima KAP-a predviđena su i Budžetom Crne Gore za 2016. godinu. Da cijela situacija bude još tragičnija, Vlada i Ministarstvo ekonomije diskriminišu ljude koji su svojim napornim radom i posvećenošću doprinijeli ekonomskom snaženju Crne Gore i njenih građana, a koji su ostali bez posla upravo zahvaljujući toj istoj Vladi i njenim marifetlucima sa strateškim partnerima, ili prezicnije rečeno, inostranim tajkunima", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije su kazali da je za njih neprihvatljiv "tlačiteljski odnos ove vlasti prema svojim građanima, koja konstantno ugrožava ljudska prava i slobode zagarantovane Ustavom i zakonima ove države, sputavajući na sve moguće načine rad ostalih grana vlasti na kojima se temelji jedno demokratsko društvo".

Bonus video: