Doveli kompaniju na crnu listu

“Tržišna vrijednost akcija Plantaža 2008. godine, kada Verica Maraš stupa na funkciju izvršnog direktora, iznosila je preko jedan euro, dok danas ona iznosi svega 10 centi. Tako tržište danas vidi Plantaže"
93 pregleda 2 komentar(a)
Valerija Saveljić, Foto: URA
Valerija Saveljić, Foto: URA
Ažurirano: 10.07.2016. 06:29h

Bivša finansijska direktorica Plantaža Valerija Saveljić kazala je da rukovodstvo kompanije “AD Plantaže” nijednom riječju ne demantuje lažne bilanse za 2015. godinu, zbog kojih je podnijela krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu.

Ona, u reagovanju na pisanje “Plantaža” povodom njene prijave, navodi da je izvršna direktorica Verica Maraš uspjela tu kompaniju da dovede na crnu listu poreskih obveznika i zaduži je do maksimuma.

Iz te kompanije su tada saopštili da ne žele komentarisati postupke “otpuštene radnice Plantaža”, protiv koje su pokrenuli krivične postupke zbog brojnih “nepočinstava”, koje je napravila tokom angažmana i nakon otpuštanja.

“Kada pominje otkaz 'bivšoj radnici', zaboravlja da je ta ista 'radnica' bila u Plantažama 20 godina, sve do trenutka kada nije htjela potpisati očigledno namješten polugodišnji izvještaj - gubitak, za više od 3,5 miliona eura. O svemu sam obavijestila Bord direktora i kad od njih nijesam dobila nikakav odgovor, obratila sam se relevantnim ustanovama, sudstvu i tužilaštvu, radi zaštite svojih prava”, saopštila je Saveljić.

“Tržišna vrijednost akcija Plantaža 2008. godine, kada Verica Maraš stupa na funkciju izvršnog direktora, iznosila je preko jedan euro, dok danas ona iznosi svega 10 centi. Tako tržište danas vidi Plantaže. Ko je tome doprinio?Akcionari koji se bore da se sačuva njihov kapital ili rukovodstvo pod vođstvom Verice Maraš?”, upitala je Saveljić.

Bonus video: