"DOKUMENTA CENTRALNE BANKE GA DEMANTUJU"

Atlas grupa: Katnić nastavlja sa neutemeljenim pritiskom

"Još jednom pozivamo g. Katnića da objavi sadržaj razgovora između njega i predsjednika Atlas Grupe g. Duška Kneževića. Teme tih razgovora su se ticale važnih predmeta koje je tužilaštvo obrađivalo, a koji imaju političku konotaciju "
4176 pregleda 3 komentar(a)
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2018. 13:04h

Atlas grupa saopštila je da Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nastavlja sa neutemeljenim pritiskom tražeći blokadu novca klijenata Atlas banke i pored toga što je, kako su naveli, Centralna banka donijela zapisnik o kontroli Atlas banke u kojem ukazuje da nema nepravilnosti u pogledu poslovanja e-komerca.

"Pozivamo g. Katnića da se drži Zakona i da prestane sa konstruisanjem optužnica. Koliko je neupućen u ovu temu vidjelo se po tome što je prvo sumnjičio Atlas banku za poresku utaju, pa je potom, kada mu je objašnjeno da se porez plaća samo za provizije koje su ostvarene od transakcija, odlučio da odustane od te optužbe i uhvatio se navodnog pranja novca. G. Katnić je to uradio iako je morao imati uvid u opširan nalaz Centralne banke, u kojem je nedvosmisleno konstatovano da se e-komerc servis Atlas banke pruža u skladu sa svim propisima", navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Dodaju da Katnić "vjerovatno i sam zna da su to optužbe koje nemaju nikakve izglede da prođu na sudu".

"Zašto onda istrajava? Zato što je on sredstvo pritiska na Atlas banku, koji je potom, uz pritisak na guvernera CBCG sr Radoja Žugića, pretvoren u privremene mjere u Atlas i IBM banci. Još jednom pozivamo g. Katnića da objavi sadržaj razgovora između njega i predsjednika Atlas Grupe g. Duška Kneževića. Teme tih razgovora su se ticale važnih predmeta koje je tužilaštvo obrađivalo, a koji imaju političku konotaciju. Te predmete g. Katnić očigledno zadržava, a umjesto toga se bavi poslovanjem Atlas Banke, kojim se vrši spektakularno skretanje pažnje sa drugih neriješenih slučajeva".

Iz Atlag grupe su pozvali Katnića i da, kako su naveli, objavi "razlog hapšenja nedužnih vozača" Atlas banke prošle godine, kao i razlog "njihovog uvlačenja u političku priču državnog udara".

Preporučujemo za Vas