Osam sati otvarali dokumentaciju: Stigle tri ponude za žičaru

Predsjednik Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Rešad Nuhodžić kazao je da sada slijedi provjera ispravnosti i ocjena ponuda i donošenje predloga odluke o izboru najpovoljnije ponude . Rok za donošenje odluke je 30 dana
129 pregleda 5 komentar(a)
žičara, Foto: Shutterstock
žičara, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.07.2016. 19:21h

U Direkciji javnih radova otvorene su juče tri pristigle ponude na tenderu za izgradnju šestosjede žičare K8, “Kolašin 1600”. Ponude prema informacijama “Vijesti” iznose od devet do devet i po miliona eura. Nakon otvaranja ponuđači su uložili veliki broj prigovora, na ponude konkurenata, pa je postupak trajao osam sati.

Predsjednik Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Rešad Nuhodžić kazao je da sada slijedi provjera ispravnosti i ocjena ponuda i donošenje predloga odluke o izboru najpovoljnije ponude . Rok za donošenje odluke je 30 dana.

Prema informacijama “Vijesti” ponudu je dostavio konzorcijum kompanija Eminent, čiji je vlasnik Ratimir Saveljić i Doppelmayer Austrija sa nekoliko podizvođača, među kojima su najpoznatiji Novi volvox, Tehno gradnja Pljevlja Mirka Bjekovića, Arhitektonski atelje arhitekte Mladena Đurovića,.. Njihova cijena je nešto malo ispod devet miliona eura.

Ponudu je predala i firma iz Spuža Eurozox sa nekoliko podizvođača iz Crne Gore - Geoprojekt Podgorica, Studio O2,... Njihova ponuda je 9.499.000 eura.

Konzorcijum GD Holding Slovenija, Lajtner Italija i Intermost Podgorica sa nekoliko podizvođača od kojih su najpoznatiji Interprojekt Podgorica, Efusion Nikšić,... predao je ponudu od 9.499.950 eura.

Ispred konzorcijuma Eminent- Doppelmayer otvaranju su prisustvovali Aleksandra Saveljić i Željko Vujović, koji su uložili veliki broj prigovora na ponudu konzorcijuma GD Holding-Lajtner-Intermost. Predstavnici ovog konzorcijuma Vladan Đukanović i Gojko Šljivančanin, odgovorili su takođe sa svojim prigovorima na ponudu konkurenta.

Donošenje odluke neće zavisiti samo od ispravnosti ponude i cijeni, već i od broja referenci ponuđača. Zbog toga se može desiti da posao dobije i skuplji ponuđač ako ima bolje reference.

Švajcarski Bartolet koji se žalio na prošlogodišnji propali, kao i na ovogodišnji tender, na ovom javnom pozivu nije poslao ponudu. Njima je ranije prihvaćen dio žalbe i poništene izmjene tenderske dokumentacije, ali ne i žalba o favorizovanju ponuđača.

Ponovljeni tender za izgradnju kolašinske žičare, nakon propalog prošlogodišnjeg, objavljen je posljednjeg dana decembra prošle godine, i na njemu je djelimično promijenjen projektni zadatak i posao procijenjen na 9,5 miliona eura.

Bonus video: