Partijama iz budžeta 4,5 miliona eura

Prema toj odluci, koja je donešena na osnovu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Demokratska partija socijalista mjesečno će dobijati 143,3 hiljade eura
575 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Parlamentarne partije u Crnoj Gori ove godine će iz državnog budžeta dobiti 4,5 miliona eura.

Ministarstvo finansija objavilo je Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u Skupštini Crne Gore za ovu godinu, koje će na mjesečnom nivou iznositi 379.473 eura.

Prema toj odluci, koja je donešena na osnovu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Demokratska partija socijalista mjesečno će dobijati 143,3 hiljade eura.

Demokratski front mjesečno će dobijati 75,9 hiljada eura, Socijaldemokratska partija 23,4 hiljade eura, Bošnjačka stranka 15,9 hiljada.

Za Demokrate će mjesečnom nivou biti izdvojeno 38,4 hiljade erua, koaliciju Ključ (Demos, Socijalistička narodna partija i Građanski pokret URA 42,1 hiljada eura.

Socijaldemokratama je namijenjeno 15,9 hiljada EUR, dok će koalicija Albanci odlučno (Forca, DUA i AA) i Hrvatska građanska inicijativa dobijati po skoro 12,2 hiljade eura.

Bonus video: