Tenderska komisija: Nema potrebe da Vujović spašava tender za Buljaricu

"Što se tiče zabilježbi i tereta na toj imovini riječ je o zabilježbama i teretima koji ne dovode u pitanje valjanost eventualnog pravnog posla, jer ne postoje evidentirane zabilježbe restitucije", naveli su iz komisije
2 komentar(a)
Buljarica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Buljarica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.06.2016. 09:34h

Iz Tenderske komisije za valorizaciju Buljarice saopštili su da potpredsjednik Vlade Milorad Vujović nije iznio nijedan argument kojim bi dokazao tvrdnju da sadržina javnog poziva za taj lokalitet nije u skladu sa ostalim važećim zakonskim propisima, javnim interesom i planom privatizacije za 2016.

Dodaju da poziv ne predviđa prodaju površine od 17 miliona kvadrata.

Oni su u reagovanju naveli da nije tačno da će se usvajanjem detaljnog urbanističkog plana Buljarica 1 promijeniti namjena lokaliteta, koji se tretira kao lokalitet od posebnog značaja predviđen za ekskluzivni turizam, marinu, golf terene primarno, a sekundarno za stambenu izgradnju.

Iz Tenderske su kazali da nema potrebe da Vujović "spašava" tender "dajući" ga Skupštini jer je to predviđeno procedurom.

"Što se tiče zabilježbi i tereta na toj imovini riječ je o zabilježbama i teretima koji ne dovode u pitanje valjanost eventualnog pravnog posla, jer ne postoje evidentirane zabilježbe restitucije", naveli su iz komisije.

Bonus video: