Brković neće ni da priča o dugu

Vlasnici preduzeća tvrde da im Brković duguje 540.000 eura, najavljuju i radikalnije mjere ako ih i dalje bude ignorisao
5 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.06.2016. 17:15h

Vlasnici preduzeća angažovanih na sječi i vuči drveta za potrebe “Vektre Jakić” ni juče nijesu dozvolili kamionima natovarenim rezanom građom da napuste krug fabrike, jer im vlasnik kompanije Dragan Brković , kako tvrde, duguje 540.000 eura.

Oni su noć između srijede i četvrtka proveli ispred kapije kompanije i ističu da će tu ostati sve dok im Brković ne isplati dug. Nakon što je obezbjeđenje “Vektre Jakić” juče zahtijevalo da napuste prostor ispred ulaza u fabriku, uz obrazloženje da se nalaze na njihovom posjedu, vlasnici preduzeća su se pomjerili stotinjak metara.

“Iako nam duguje preko pola miliona eura, ne dozvoljava čak ni da stanemo na dio njegove imovine”, rekao je vlasnik preduzeća “AS promet” Žarko Laketić.

On je kazao da će preduzeti radikalnije mjere, ukoliko ih Brković i dalje bude ignorisao, ne preciziravši koje.

Vlasnici su istakli korektan odnos policije i tužioca koji je, kako tvrde, zaključio da u njihovim radnjama nema elemenata krivičnog djela.

Vlasnik preduzeća “Barac trejd” Milomir Barac kazao je da Brković okreće glavu kada prolazi pored njih.

“On neće ni da pokuša da sa nama postigne neki dogovor. On hoće samo da nas makne odavde i da nastavi svoj posao”, rekao je Barac, navodeći da su primorani da blokiraju kapiju, jer im se svakodnevno gomilaju dugovanja prema državi i radnicima.

Preduzetnici kažu da bi pristali da im Brković isplati po 10.000 eura, što je, tvrde, ranije i obećao, a da im za ostatak duga da rezanu građu.

Oni ističu da su više puta od Brkovića dobili obećanje da će im isplatiti novac, ali da nijedan od rokova nije ispoštovao.

“Novac smo zaradili poštenim i odgovornim radom i tražimo da nam se dug isplati. U našim ugovorima piše da ako ne dobijemo novac do 15. u mjesecu za odrađeni posao u prethodnom mjesecu, da se namirimo proizvodima 'Vektre Jakić' po dogovorenim cjenama”, rekao je Barac.

Bonus video: