PO KRIVIČNOJ PRIJAVI BIVŠIH ČLANOVA UPRAVE

Tužilaštvo se bavi Plantažama

Član borda direktora Plantaža Aleksandar Jovović, koji zastupa interese manjinskih akcionara, rekao je prošle sedmice da menadžment „nema osjećaj odgovornosti za sadašnju situaciju i da opstruira njen oporavak“
106 pregleda 5 komentar(a)
plantaže, policija, Foto: Privatna arhiva
plantaže, policija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.06.2016. 18:59h

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom krivične prijave bivših članova menadžmenta Plantaže protiv sadašnje direktorice Verice Maraš i još nekoliko osoba. Iz Specijalnog državnog tužilaštva, na čijem je čelu Milivoje Katnić, “Vijestima” su kazali da je predmet u fazi izviđaja.

“Postupak se nalazi u fazi izviđaja zbog čega Vam ne možemo dati konkretne podatke o radnjama koje su do sada preduzete”, odgovorili su iz tužilaštva na pitanje “Vijesti” da li je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo istragu o poslovanju Plantaža.

Nakon uručenog otkaza ugovora o radu i napuštanja Plantaža, bivša finansijska direktorica Valerija Saveljić podnijela je dvije krivične prijave protiv izvršne direktorice Verice Maraš i još nekoliko osoba. Iz kompanije su odgovorili kontraprijavom.

Saveljić tvrdi da joj je uručen otkaz jer nije željela da potpiše polugodišnji izvještaj za 2015. godine i, kako kaže, prikrije tri miliona eura gubitka te kompanije. Navodi i da nije željela da bude dio tima koji kompaniju vodi u dugove i gubitke.

Član borda direktora Plantaža Aleksandar Jovović, koji zastupa interese manjinskih akcionara, rekao je prošle sedmice da menadžment „nema osjećaj odgovornosti za sadašnju situaciju i da opstruira njen oporavak“.

On je istakao da su od domaćinski vođene kompanije i izuzetno profitabilnog biznisa, Plantaže za nepunu deceniju dovedene u poziciju da nemaju pozitivne novčane tokove (cash flow) i realan profit od prodaje proizvoda.

Tokom prošle sedmice zaposlenima u toj kompaniji za proizvodnju vina nije promakao dolazak dva patrolna vozila Uprave policije koja su bila parkirana ispred samog ulaza u upravnu zgradu Plantaža.

Iz kompanije je “Vijestima” nezvanično objašnjeno da dolazak dva vozila policije nema nikakve veze sa istragama, niti je bilo kakvih krađa ili nemilih incidenata.