Knežević zida garažu ili se DUP mijenja

Aktuelnim Detaljnim urbanističkim planom - Petrovac šira zona, na toj parceli dozvoljeno je graditi isključivo garažu
57 pregleda 2 komentar(a)
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.06.2016. 17:46h

Hotelsko turističko preduzeće Atlas hotels group koje kontrolište biznismen Duško Knežević, traži od budvanskog Sekretarijata za urbanizam izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za gradnju na mjestu autobuske stanice u Petrovcu.

Kompanija iz Kneževićeve grupacije vlasnik je parcele od gotovo 2.000 kvadrata, na kojoj je gradska autobuska stanica, u koju ta firma godinama ništa nije ulagala.

Urbanističko-tehnički uslovi prvi je dokument u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Hotelska kompanija, prema istim informacijama, početkom mjeseca predala je zahtjev.

“Vijestima” nije rečeno šta Knežević namjerava da gradi.

Aktulenim Detaljnim urbanističkim planom - Petrovac šira zona, na ovoj parceli dozvoljeno je graditi isključivo garažu.

U izvodu plana piše: “Na urbanističkoj parceli 76, dozvoljeno je da se gradi trospratni objekat, ukupne brutograđevinske površine od 3.433 kvadrata, čija namjena može biti isključivo garaža”.

Atlas grupacija duže je u finansijskim problemima, a najveći dio njene imovine grupacije založen je u različitim bankama.

Knežević, preko svojih firmi, gazduje najatraktivnijim lokacijama duž budvanske rivijere. Osim autobuskom stanicom u Petrovcu, u njegovom vlasništvu je i poslovni centar preko puta hotela Maestral, za koji je takođe predao zahtjev za dokumentaciju za gradnju.

Gazduje i zaleđem plaže Kamenovo na gotovo tri hekatara, na kome se nalazi nekadašnje kosovsko odmaralište.

Vlasnik je i Jadranskog sajma, dva zemljišna kompleksa iznad plaže Mogren, kao i poslovne zgrada sa njegovom bankom u centru Budve, na 50 metara od Staroga grada.

Iako godinama gazduje tim lokacijama, Atlas grupa ni na jednoj od njih nije realizovala ambiciozne planove gradnje turističko - poslovnih objekata, a gotovo sve parcele su pod milionskim hipotekama banaka. Zemljište gdje se nalazi Jadranski sajam, pod hipotekom je od gotovo 40 miliona eura na ime kredita grčke i londonske banke. Slično je i sa zemljištem iznad plaže Mogren.

Bonus video: