Da li su bolji asistenti sa UDG ili profesori sa Ekonomskog

"Ja organizujem predavanje i mogu da angažujem koga ja hoću", kazao je Đikanović
280 pregleda 8 komentar(a)
Odobor za ekonomiju, Foto: Savo Prelević
Odobor za ekonomiju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2016. 17:58h

Komisija za hartije od vrijednosti angažovala je 13 predavača koji će voditi Školu za edukaciju i licenciranje brokera, dilera, investicionih menadžera investicionih fondova i investicionih menadžera penzionih fondova za koju je danas završena prijava. Spisak predavača izazva je danas oštru raspravu na sjednici odbora za ekonomiju između predsjednika KHOV-a Zorana Đikanovića i poslanika Mladena Bojanića, koja se pretvorila u ocjenu da li su bolji asistenti sa Univerziteta Donja Gorica (UDG), čiji je suvlasnik premijer Milo Đukanović, a Đikanović jedan od predavača.

Govoreći o aktivnostima Komisije u prošloj godini Đikanović je između ostalog kazao da redovno organiziju predavanja i škole za brokere i investicione menadžere.

Bojanić je pitao zašto su među predavačima i asistenti sa UDG-a a nema nijednog profesora sa državnog Ekonomskog fakulteta.

Đikanović je kazao da to nije istina, a nakon što je Bojanić pročitao imena i zvanja sa zvaničnog sajta, protestovao je kod predsjednika odbora Aleksandra Damjanovića što se pominju osobe koje nisu prisutne.

Damjanović je kazao da se na odboru raspravlja o raznim temama i da svi koji su u vezi teme mogu da se pominju ako nema vrijeđanja, već se raspravlja o tome da li su mogli biti izabrani kvalitetniji kandidati.

"Ja organizujem predavanje i mogu da angažujem koga ja hoću", kazao je Đikanović.

Poslanik DPS-a Rešid Adrović kazao je da se može raditi i kvalitetnim predavačima bez obzira što su sa UDG-a a ne sa Ekonomskog fakulteta.

"Evo i ministar Konjević je predavač na Atlasu, pa ne znači da je manji stručnjak", kazao je Adrović.

Konjević je kazao da je za razliku od drugih prestao da bude predavač na fakultetu kada je postao ministar jer je u želio da se u potpunosti posveti ovom poslu.

Bonus video: