Gvozdenović: Novi blok hotela rizorta "Ruža vjetrova" dokaz kvalitet razvoja crnogorskog turizma

Vlasnik “Veletxa” Vlastimir Golubović istakao je da je ova investicija vrijedna 2,1 miion eura obezbijeđenih sopstvenim sredstvima i kreditom CKB, te da su kroz nju u kompleksu “Ruže vjetrova” urađeni nova recepcija i plaža, dograđen nacionalni restoran
884 pregleda 2 komentar(a)
Otvaranje hotela Ruža vjetrova, Bar, Foto: Radomir Petrić
Otvaranje hotela Ruža vjetrova, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.06.2016. 20:09h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović otvorio je večeras na Velikom Pijesku u Baru novi blok hotela rizorta “Ruža vjetrova” kategorije četiri zvjezdice.

Ovaj hotel u vlasništvu podgoričkih preduzeća “Nall international” i “Veletex”, dobio je F blok sa 27 superior i dva luksuzna “honeymoon” apartmana.

"Ovaj blok dokazuje kvalitet razvoja crnogorskog turizma i pokazuje da se ambijent može uspješno iskoristiti za veoma kvalitetne sadržaje. U ove dvije godine dobili smo 30 novih hotela, u 2016. dobićemo preko 1.200 novih ležaja i to 450 sa pet i oko 800 sa četiri zvjezdice", rekao je pored ostalog ministar Gvozdenović.

Vlasnik “Veletxa” Vlastimir Golubović istakao je da je ova investicija vrijedna 2,1 miion eura obezbijeđenih sopstvenim sredstvima i kreditom CKB, te da su kroz nju u kompleksu “Ruže vjetrova” urađeni nova recepcija i plaža, dograđen nacionalni restoran.

On je podsjetio da je sa kolegom Jovanom Lekićem, vlasnikom NALL International kopuio ovaj kompkes nekadašnjeg MONTMAK od makedonskog Telekoma, “što je bio jedinstven slučaj da privatizaciju strane firme urade domaći privrednici”.

"U ovih sedam godina, postali smo poznat turističko-ugostiteljski brend jedinstven po konceptu i u arhitektonskom i u ugostiteljskom smislu. “Ruža vjetrova” sada pored smještajnih kapaciteta ima dva otvorena bazena, dva plažna bara, kupalište sa 500 ležaljki, dva teniska terena, mediteranski i nacionalni restoran, dječije igralište, zoo vrt", rekao je Golubović.

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić čestitao je Goluboviću i Lekiću na konstatnom razvoju kompleksa i kvalitetnoj ponudi, i najavio da će lokalna samouprava dati podršku investitorima ovakvih luksuznih hotelskih kapaciteta.

Otvaranje novog bloka okupilo je veliki broj predstavnika javnog i privrednog života države, a među zvanicama su bili i ministar saobraćaja Ivan Brajović, direktorUprave za insoekcijskeposlove Božidar Vuksanović, direktorica NTOCG Željka Radak Kukavičić, predstavnici diplomatskog kora…

Bonus video: