Ven Gang: Crna Gora ima dosta potencijala za proširenje saradnje sa CRBC

Brajović se zahvalio na društveno odgovornom angažovanju CRBC-a u Crnoj Gori. On je naveo da se osjećaju pozitivni efekti realizacije projekta na ekonomski ambijent države, kao i da će od kvaliteta realizacije tog projekta zavisiti i buduća saradnja države sa CRBC na ostalim projektima za koje postoji interesovanje
96 pregleda 4 komentar(a)
Ven Gang, Ivan Brajović, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ven Gang, Ivan Brajović, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 06.06.2016. 14:24h

Crna Gora ima dosta potencijala za proširenje saradnje sa kompanijom China Road and Bridge Corporation (CRBC), izvođačem radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljari, koja se odnosi na željezničku i putnu infrastrukturu, saopštio je predsjednik tog preduzeća, Ven Gang.

Crnogorska delegacija, koju je predvodio ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, učestvovala je na Međunarodnom infrastrukturnom forumu u kineskom Makau, koji je iskoristila za niz bilateralnih susreta uključujući i sastanak sa Gangom.

“Sastanak je omogućio da se sumiraju aktivnosti i dinamika realizacije ovog projekta i to u periodu od Samita šefova vlada koji je održan u Sudžou u novembru prošle godine do danas”, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ven se zahvalio Brajoviću na velikoj pomoći i podršci u realizaciji projekta i dodao da će CRBC izvesti radove odgovarajućeg kvaliteta i u ugovorenom roku.

Ven je, kako se dodaje, kazao da je to najznačajniji projekat CRBC u regionu i s tim u vezi posvećuju mu posebnu pažnju.

"Crna Gora ima dosta potencijala i za proširenje saradnje sa CRBC koji se prije svega odnosi na željezničku infrastrukturu i prevoz, putnu infrastrukturu, Luku Bar i druge projekte", rekao je Ven.

Brajović se zahvalio na društveno odgovornom angažovanju CRBC-a u Crnoj Gori. On je naveo da se osjećaju pozitivni efekti realizacije projekta na ekonomski ambijent države, kao i da će od kvaliteta realizacije tog projekta zavisiti i buduća saradnja države sa CRBC na ostalim projektima za koje postoji interesovanje.

Učesnici ovogodišnjeg foruma, koji je održan u četvrtak i petak, razmijenili su mišljenja i stavove u vezi sa realizacijom najvećih infrastrukturnih projekata, sa posebnim akcentom na pronalaženju novih modela i rješavanja problema finansiranja, kao i realizacije proklamovane ideje jedan pojas, jedan put.

Forumu je prisustvovalo više od 1,4 hiljade učesnika iz 35 država i regiona.

Crnogorska delegacija obišla je i radove na mostu Hong Kong - Zhuhai – Makau. Taj objekat jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata koji se realizuje u regiji Hong Konga.

“Radove na ovom impozantnom mostu koji povezuje zapadnu stranu Hong Konga sa Makaom i Guandžo provincijom, dužine 29,6 kilometara, izvodi kompanija CRBC”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: