Otkrivamo: Kako Google zarađuje, a kako možete i vi

Google predviđa da će korišćenje mašina sposobnih za učenje pomoći kompaniji da zaista razumije podatke i nađe načine na koje može najbolje da ih iskoristi
0 komentar(a)
Google
Google
Ažurirano: 07.06.2016. 06:14h

Sigurno ste čuli za Google Adwords, Google Fiber i Google Play. Ovi, kao i drugi sektori Googlea, omogućili su ovom gigantu da u prvom kvartalu 2016. ostvari prihod od nevJerovatnih 20.35 milijardi dolara, što je 17% više u odnosu na isti period prošle godine.

Iskoristite ovu priliku i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Googlea, koje bi prema Financial Times-u do kraja godine mogle da porastu preko 20% i zaradite.

Besplatnih 50 eura za trgovanje na svjetskoj berzi možete preuzeti OVDJE

Glavni pokretač rasta Googlea, odnosno Alphabeta, i dalje je reklamni sektor, koji donosi oko 90% ukupnog profita kompanije. Ipak postoji još nekoliko grana koje mogu potencijalno povećati rast kao što su Google Cloud Platform, Google Fiber i Google Play. Neki od ovih poslova mogu čak postati i veliki dIo ove kompanije.

Prema riječima kompanije, glavni faktor po kome će se ona razlikovati od konkurencije je uslužni dIo sa mašinama sposobnim za učenje, integrisanim u cloud tehnologiju. Google predviđa da će korišćenje mašina sposobnih za učenje pomoći kompaniji da zaista razumije podatke i nađe načine na koje može najbolje da ih iskoristi.

Pored toga Alphabet nastavlja sa velikim investicijama u Google Fiber odsek koji podržava internet usluge velike brzine, sa maksimalnom brzinom od 1 Gbps, kao i data centre za cloud u koje je prošle godine uložio 8.9 milijardi dolara. Google planira da uključi još 12 regija širom svijeta u svoju cloud uslugu i upravo ovaj potez bi trebalo da mu omogući bolju konkurentsku poziciju u odnosu na kompanije kao što su Amazon i Microsoft.

Osim toga, Google je uveo i mnogo poboljšanja u Google Play, koji sada ima preko 1 milijardu korisnika. Igrice nastavljaju da budu jedna od najvećih vertikala za Google Play i u 2015. godini broj igrica koje su dostigle kriterijum od 1 milion instalacija porastao je za 50%.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije Vijesti.

Bonus video: