Prije bih do Obame, nego do Kavarića

On smatra da nije dobio otpremninu zbog “inata i osvete” bivših sindikalaca i predstavnika bivšeg vlasnika CEAC-a, jer je iznosio dokaze o malverzacijama i korupciji u Boksitima
55 pregleda 1 komentar(a)
Rašo Čivović, Foto: Luka Zeković
Rašo Čivović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.06.2016. 18:28h

Bivši radnik Rudnika boksita Rašo Čivović, koji jedini prije pet godina nije dobio otpremnine prema Vladinom socijalnom program, tvrdi “da je diskriminisan”, te da godinama ne može doći do ministra ekonomije Vladimira Kavarića da mu iznese problem.

On smatra da nije dobio otpremninu zbog “inata i osvete” bivših sindikalaca i predstavnika bivšeg vlasnika CEAC-a, jer je iznosio dokaze o malverzacijama i korupciji u Boksitima.

“Prikupljam i dalje dokaze i dostaviću ih nadležnoj državnoj agenciji”, kazao je “Vijestima” Čivović.

On je preko suda naplatio dio otpremnine od 14,9 hiljada eura od sindikata koji je izgubio spor.

“Ministarstvo ekonomije i poslodavac mi još duguju ukupno 18.000 eura. Gospoda iz Ministarstva godinama su se pravdali da im Boksiti nijesu poslali moja dokumenta za isplatu otpremnine, a ista ta dokumentra sam im ja dotavio. Radi se o čistoj diskriminaciji. Ministar me konstantno izbjegava. Prije bih došao do Putina i Obame, nego do Kavarića”, kazao je Čivović.

Iz Ministarstva ekonomije “Vijestima” su saopštili da nijesu odgovorni za neriješen status Čivovića i da on ni na koji način nije diskriminisan od države kao i da su neosnovane tvrdnje da je zbog Vlade zaštitu prava morao tražiti pred sudom.

“Ministarstvo ekonomije nikada od direktora Rudnika boksita nije dobilo zahtjev za ostvarivanje prava Čivovića po osnovu socijalnog programa na način na koji je on bio formulisan i za ostale radnike. Iz tog razloga, Čivović je više puta obavljao razgovore sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i dobijao pisana obrazloženja na svoje upite. Takođe napominjemo da pomenuta presuda u korist Čivovića nije bila protiv države, već protiv sindikata Rudnika boksita. Dakle, Ministarstvo ekonomije nije odgovorno za neriješen status g. Čivovića”, naveli su iz Kavarićevog resora.

Bonus video: