Demokrate: Unaprijediti turističku ponudu u Mojkovcu

“Potrebno je unaprijediti turističku ponudu proširenjem kapaciteta, promovisanjem zimskog i ljetnjeg turizma tokom godine, sa ciljem privlačenja gostiju, kako iz svijeta, tako i iz regiona”
140 pregleda 4 komentar(a)
Tamara Ćorić, Foto: Demokratska Crna Gora
Tamara Ćorić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 03.06.2016. 13:56h

U Mojkovcu je, u svrhu razvoja tog grada, neophodno unaprijediti turističku ponudu, povezati turizam sa domaćim lokalnim proizvođačima hrane i dati poreske olakšice poslodavcima kao podsticaj za bavljenje preduzetništvom, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, Tamara Ćorić, kazala je da treba zaustaviti partijsko zapošljavanje i početi vrednovati stručni kadar.

“Potrebno je unaprijediti turističku ponudu proširenjem kapaciteta, promovisanjem zimskog i ljetnjeg turizma tokom godine, sa ciljem privlačenja gostiju, kako iz svijeta, tako i iz regiona”, navela je Ćorić u saopštenju.

Ona smatra da je potrebno povezati turizam sa domaćim lokalnim proizvođačima hrane, omogućiti veća izdvajanja iz budžeta za agrobudžet i preduzetnike i dati poreske olakšice poslodavcima kao podsticaj za bavljenje preduzetništvom, što bi doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta.

“Posljednjih godina sve više ljudi je prinuđeno da napusti svoj grad, među njima najviše mladih, a o tome svjedoči i podatak da u Mojkovcu prema posljednjem popisu stanovništva živi samo 8,86 hiljada stanovnika”, kazala je Ćorić.

Nezaposlenost, kako je dodala, raste i procenat nezaposlenih čini čak 26,86 odsto stanovništva.

“Danas kada pogledamo sliku Mojkovca i sjetimo se silnih obećanja vladajuće partije očigledno je da se po pitanju razvoja Mojkovca gotovo nije ni radilo, izuzev 35 kilometara asfaltiranog seoskog puta u toku predizborne kampanje”, navela je Ćorić.

Ona je rekla da je obećana izgradnja ski-centra pala u zaborav, kao i Bjelasica, koja bi mogla da bude atraktivna turistička destinacija i značajan izvor prihoda Mojkovcu i okolnim gradovima.

“Još jedno prazno slovo na papiru je i biznis zona u Babića Polju, koja čeka dolazak najavljenih domaćih i stranih investitora. Novih radnih mjesta nema, a preko lokalnih javnih konkursa zapošljavaju se samo oni sa članskom kartom Demokratske partije socijalista (DPS)”, smatra Ćorić.

Ona je rekla da se nada da građani Mojkovca neće ostati ravnodušni kada su u pitanju neispunjene date riječi onih kojima su prethodno ukazali svoje povjerenje i da im neće oprostiti masovno iseljavanje i nizak životni standard, do kojeg je dovelo loše upravljanje vladajuće strukture.

“Posljednja šansa za oporavak i razvoj Mojkovca jeste da na predstojećim izborima ukažu svoje povjerenje onima koji drže do svoje riječi i vode ozbiljnu politiku, u interesu građana, a takve su Demokrate”, zaključila je Ćorić.

Bonus video: