Herceg Novi: Novi obračun plata neće uticati na budžet

Podsjećamo da je predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović kazao da su budžeti opština za ovu, planirani prošle godine, kada nije bilo ni govora da će zakon biti usvojen. Damjanović je pozvao poslanike da dostave ideje o izmjenama ovog zakona i upozorio da se radi o hitnoj temi
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2016. 15:44h

Opština Herceg Novi je izradila Odluku o zaradama lokalnih funkcionera, koji je usklađen sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Zarade koje će biti obračunate po novom Zakonu neće premašiti budžet predviđen za zarade zaposlenih u hercegnovskoj opštini za ovu budžetsku godinu-naveli su iz Press službe.

Izrađen je nacrt Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika, koji treba da bude upućen Ministarstvu finansija na mišljenje i saglasnost. Primjena Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru neće znatno uticati na budžet Opštine Herceg Novi.Obračun zarada vrši se na osnovu obračunske vrijednosti koeficijenta koji iznosi 90 na nivou države, i on je manji od koeficijenta za obračun koji je primjenjivala Opština Herceg Novi, a koji je iznosio 106,55, saopšteno je iz lokalne uprave.

Podsjećamo da je predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović kazao da su budžeti opština za ovu, planirani prošle godine, kada nije bilo ni govora da će zakon biti usvojen. Damjanović je pozvao poslanike da dostave ideje o izmjenama ovog zakona i upozorio da se radi o hitnoj temi.

Galerija

Bonus video: