BIVŠI RADNICI BOKSITA PONOVO BLOKIRALI RAMPU SEKTORA ZA TRANSPORT

Muratović: Ukoliko do srijede zahtjev ne bude riješen planiramo i radikalnije mjere

Prema riječima Muratovića sudski vještak Jovan Varajić koji se bavi njihovom problematikom kazao mu je da postoji određen broj radnika koji nijesu dostavili dokumentaciju kao i da svi zahtjevi moraju biti zajedno a ne parcijalno rješavani
52 pregleda 2 komentar(a)
Bokisti protest, Foto: Svetlana Mandić
Bokisti protest, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.06.2016. 07:07h

Bivši radnici nikšićkih rudnika Boksita koji traže trajna penziona rješenja jer za sada imaju privremena, ponovo su jutros blokirali rampu sektora transport koja se nalazi na Gračanici.

Prema riječima predstavnika radnika Muja Muratovića blokada će trajati 2 sata a ukoliko do srijede njihov zahtjev ne bude riješen planiraju i radikalnije mjere ne želeći da kaže o kakvim mjerama se radi.

Muratović je kazao da je riječ o 540 radnika kojima u toku 2009 i 2010 nije povezan radni staž pa već 6 godina imaju privremena a ne trajna penziona rješenja.

Prema riječima Muratovića sudski vještak Jovan Varajić koji se bavi njihovom problematikom kazao mu je da postoji određen broj radnika koji nijesu dostavili dokumentaciju kao i da svi zahtjevi moraju biti zajedno a ne parcijalno rješavani.

Od pomenuto 540 radnika jutro se okupilo njih oko 70 a Muratović je kazao da 20 radnika nažalost neće primiti trajnja rješenja jer su nažalost preminuli.

Bivši radnici bokista su i prošle sedmice takođe dva sata blokirali rampu.