Todorović novi izvršni direktor Atlas banke

Bivši glavni izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić podnio je ostavku na sve funkcije u Atlas grupi
266 pregleda 3 komentar(a)
Atlas banka, Foto: Vesko Belojević
Atlas banka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.05.2016. 17:55h

Član odbora direktora Atlas banke Branislav Todorović trebalo bi da bude glavni izvršni direktor te banke, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Prema informacijama “Vijesti”, u Centralnu banku je stigao zahtjev za davanje dozvole Todoroviću da obavlja tu funkciju.

Bivši glavni izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić podnio je ostavku na sve funkcije u Atlas grupi, biznismena Duška Kneževića.

Skupština akcionara Atlas banke je 7. maja izabrala novi bord direktora u kome je Đurđića zamijenio Todorović, dok je Dejan Erić zamijenio Pera Vujovića. U bordu su još Hasan Hanić (predsjednik borda), Manolina Bašović i Marko Jovanović.

I akcionari Montenegroberze izabrali su prošle sedmice novi bord direktora kojim će predsjedavati Aco Aleksić. On je na toj funkciji zamijenio Đurđića.

Kako su "Vijesti" ranije objavile, Đurđić će u Atlas banci ostati do 1. juna. On je na mjesto glavnog izvršnog direktora Atlas banke imenovan u novembru 2013. godine.

Promjena u upravi Atlas banke došla je nakon što je sudija Privrednog suda Zoran Ašanin sredinom aprila prekinuo parnicu po tužbi kompanije Kaspia Property Holdings protiv Atlas banke. Atlas banka joj, kako su naveli, u skladu sa bankarskom garancijom nije isplatila 12,5 miliona eura. Predmet je zbog sumnje u postojanje krivičnog djela poslat Specijalnom tužilaštvu koje je pokrenulo izviđaj.

Izvori bliski Đurđiću kazali su da njegov odlazak nema veze sa tim slučajem.

Iz Atlas banke, koju godinama kontroliše Knežević, ranije su saopštili da nijesu izdali garanciju od 12,5 miliona eura kompaniji Kaspia Property, već nacrt garancije koji nije obavezujući pravni akt.

Knežević, kao fizičko lice, nije vratio 12,5 miliona eura Kaspia Property Holdings, a bankarska garancija (br AB2005/15) izdata je na taj dug. Prema spisima predmeta, garanciju je 20. maja 2015. potpisao Đurđić.

Bonus video: