Penzioneri KAP-a kod Konjevića: Obećane im otpremnine iako "fali dio novca"

Predstavnik bivših radnika Nikola Raković kazao je "Vijestima" da su od Konjevića dobili uvjeravanja da će Zakon o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a taj resor ispoštovati u roku od deset do 15 dana nakon što dobije konačne spiskove bivših radnika od Ministarstva ekonomije
0 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.05.2016. 12:50h

Predstavnici bivših radnika Kombinata aluminijuma, koji zahtijevaju isplatu otpremnina od 5,45 miliona, razgovarali su juče sa novim ministrom finansija Raškom Konjevićem.

Predstavnik bivših radnika Nikola Raković kazao je "Vijestima" da su od Konjevića dobili uvjeravanja da će Zakon o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a taj resor ispoštovati u roku od deset do 15 dana nakon što dobije konačne spiskove bivših radnika od Ministarstva ekonomije.

"Konjević nam je objasnio da trenutno fali dio novca koji je bio prvobitno opredijeljen za tu namjenu, ali da će ga obezbijediti čim dobije spiskove bivših radnika sa pojedinačnim iznosima pripadajućih otpremnina", rekao je Raković.

Bivši radnici KAP-a su kazali da su zadovoljni razgovorom sa novim ministrom finansija, koji je za razliku od svog prethodnika Radoja Žugića, obećao da će ispoštovati zakon. Isplati otpremnina prema sadašnjim odredbama zakona protivi se i ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Vlada je, u međuvremenu, preporučila Skupštini da izmijeni postojeći Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a ili donese novi kojim bi bili obuhvaćeni i radnici još nekoliko drugih preduzeća.

Zbog obaveza dijela bivših radnika KAP-a njihova blokada glavnog gradskog bulevara juče je trajala četiri sata, odnosno dva sata manje nego prethodnih dana.

Bonus video: