Penzioneri KAP-a za sada neće tužiti Vladu

Bivši radnici KAP-a juče su opet skoro šest sati blokirali glavni gradski bulevar u Podgorici u znak protesta što se ne poštuje Zakon o izmirenju obaveza prema njima
3 komentar(a)
penzioneri KAP, Foto: Luka Zeković
penzioneri KAP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.05.2016. 07:00h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma u stečaju, koji zahtijevaju isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, u skladu sa posebnim zakonom, za sada ne razmišljaju da tuže Vladu jer očekuju da će njihov problem biti riješen znatno ranije.

Ovlašćeni predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković rekao je da bi tužba bila nešto posljednje.

“Računamo da ćemo ranije kroz naše svakodnevne aktivnosti riješiti problem, a da će se ministarstva odgovorno odnijeti prema nama”, kazao je “Vijestima” Raković.

Bivši radnici KAP-a juče su opet skoro šest sati blokirali glavni gradski bulevar u Podgorici u znak protesta što se ne poštuje Zakon o izmirenju obaveza prema njima.

Rakoviću je juče Uprava policije uručila novu zabranu protestnog okupljanja koje je prethodno najavljeno za petak 27. maja, a glavni razlog za zabranu je blokada saobraćaja i stvaranje velikih gužvi u centru Podgorice.

Prethodne zabrane protesta policija je do sada tolerisala i nije primjenjivala sredstva prinude protiv nezadovoljnih bivših radnika.

“Izvinili smo se javno građanima Podgorice zbog gužvi, i zahvalili policiji na dosadašnjem tolerantnom odnosu i obezbjeđenju uslova za održavanje protesta. Moram reći, međutim, da je zbor bivših radnika KAP-a odlučio da se protest održi i u petak i da nema odustajanja jer nemamo drugog načina da odgovornima skrenemo pažnju na naš problem. Glavna adresa za nesprovođenje Zakona o izmirenju obaveza, koji je lex specialis, je Vlada Mila Đukanovića”, zaključio je Raković.

Zakon je usvojila Skupština u julu prošle godine.

Bonus video: