Bivši radnici Rudnika boksita blokirali rampu: Sprečavaju ulazak kamiona koji dovoze rudu

Prema riječima Muja Muratovića, predstavnika radnika svu traženu dokumentaciju su predali ali njihov problem i dalje nije riješen
112 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2016. 17:19h

Bivsi radnici Rudnika boksita, sadasnji penzioneri blokirali su ulaz na rampu kod Gračanice u blizini Nikšića u znak protesta sto im još uvijek nije povezan radni staž pa samim tim nijesu uspjeli ostvariti pravo na trajnu penziju.

Riječ je o radnicima koji su preduzeće napustili tokom 2009. i 2010. godine uz ponuđeni socijalni program i kojima nedostaje od šest mjeseci do najviše dvije godine za uplatu radnog staža, kako bi umjesto privremenih dobili trajna rješenja o penzijama.

Oni su blokirali su rampu kako bi spriječili ulazak kamionima koji dovoze rudu sa Zagrada.

Prema riječima Muja Muratovića, predstavnika pomenutih radnika svu traženu dokumentaciju su predali ali njihov problem i dalje nije riješen.

"Ako nije opstrukcija onda je neznanje kad se naš problem i dalje ne rješava. Stečajni upravnik Mladen Marković mi je kazao da je samo nesto urađeno, kazao je Muratović.

Muratović je kazao da ce današnja blokada trajati nekoliko sati, a novu su zakazali za utorak ili srijedu kako bi nadležnima dali šansu da ono što su obećali riješe.

Galerija

Bonus video: