Stanić: Situacija u Ribarstvu pokazuje da nije bilo strategije

"Obećanjima se ne hrane porodice, ne plaćaju računi i porezi, ne spremaju djeca u školu. Obećanjima se stvara iluzija o ogromnim dostignućima "i za Cetinje i za Crnu Goru""
232 pregleda 9 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 25.05.2016. 10:25h

Situacija u preduzeću Ribarstvo, čija je imovina ponuđena za oko 300 hiljada eura, pokazuje da nije postojala odgovarajuća strategija Ministarstva poljoprivrede ili lokalne samouprave da se sačuva barem 50 radnih mjesta, saopštili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Portparol SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da o značaju koje je to preduzeće moglo imati za industrijsku proizvodnju, kao jedini proizvođač konzervirane ribe na crnogorskom tržištu, govori podatak da je Crna Gora od 2009. do prošle godine uvezla preko 77,5 miliona eura vrijednosti ribe i ribljih prerađevina.

"Tržište, dakle, postoji i u našoj zemlji, ali nije postojala odgovarajuća strategija Ministarstva poljoprivrede ili lokalne samouprave kako da sačuvaju barem 50 radnih mjesta“, naveo je Stanić u saopštenju.

On je dodao da uvođenje stečaja u preduzeće i prodaja cjelokupne imovine, zemljišta i opreme za 300 hiljada eura, pokazuje stvarni odnos nadležnih državnih i lokalnih organa.

"Umjesto predloga kako da se sačuvaju radna mjesta, proizvodnja, obezbijedi otkup i omogući izvoz, nije falilo političkih obećanja u standardnom pakovanju Demokratske partije socijalista (DPS)“, rekao je Stanić.

On je podsjetio da je bivši ministar rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, prije godinu govorila da je potrebna puna podrška rješavanju problema u Ribarstvu, kako bi se taj pogon stavio u funkciju, jer je to važno za Cetinje i Crnu Goru.

Ona je kazala i da je, ukoliko postoji obezbijeđen plasman i 50 radnika, potrebno samo naći novac za pokretanje proizvodnje.

"Obećanjima se ne hrane porodice, ne plaćaju računi i porezi, ne spremaju djeca u školu. Obećanjima se stvara iluzija o ogromnim dostignućima za Cetinje i Crnu Goru", poručio je Stanić.

Bonus video: