Udruženje akcionara Instituta Igalo: Početi pregovore sa norveškim investicionim fondovima

"Dosadašnje višedecenijsko iskustvo u poslovanju sa partnerima iz Norveške, garancija je uspješnosti, tako da rizik od propadanja od još jednog tendera po našem mišljenju skoro da ne postoji"
0 komentar(a)
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.05.2016. 09:16h

Udruženje akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" Igalo polažu veliku nadu u najavljene pregovore sa norveškim investicionim fondovima oko kupovine većinskog paketa te zdravstveno turističke ustanove.

Tenderska komisija je saopštila da je prestao da važi ugovor o kupoprodaji većinskog paketa akcija u vlasništvu države, zaključen sa američko-britanskim konzorcijumom IWG, zbog neispunjenja brojnih uslova iz ugovora u predviđenom roku od šest mjeseci.

"Nakon četiri neuspješno okončana tendera, ponovo smo na početku kraja. Institut Igalo i dalje radi pod raznim opterećenjima u postojećem veoma nepovoljnom poslovno-tržišnom ambijentu, vrešeći svoju humanu djelatnost posvećenu multidisciplinarnom liječenju i rahabilitaciji pacijenata iz zemlje i inostranstva. Već deveta godina teče u traženju pravog investitora. U međuvremenu postaje sve neophodnije ulaganje u terapijske i smještajne kapacitete, kao i nastavak edukacije kadrova u cilju praćenja savremenih trendova u ovoj oblasti", navodi se u saopštenju Udruženja akcionara zaposlenih i bivših zaposlenih u Institutut Igalo.

U Udruženju ističu da treba podržati razgovore sa potencijalnim norveškim investitorima ,"s obzirom da su Norvežani pokazali do sada veliko razumjevanje za okolnosti u kojima ova poznata zdravstvena ustanova radi, i ostali odani pacijenti punih 40 godina. To je dovoljna garancija da se radi o ozbiljnim i investitorima koji veoma dobro poznaju ne samo Institut, nego i Herceg Novi i širu okolinu".

"Dosadašnje višedecenijsko iskustvo u poslovanju sa partnerima iz Norveške, garancija je uspješnosti, tako da rizik od propadanja od još jednog tendera po našem mišljenju skoro da ne postoji", uvjereni su u Udruženju akcionara i poručuju da više "nema vremena za neuspjele tendere".

Vrijednost Instituta su i njegovi zaposleni

"Udruženje akcionara sa zadovoljstvom konstatuje da je predsjednik tenderske komisije svjestan da Institut Igalo ne čine samo objekti ni smještaj, već oko 700 radnika koji u ovom trenutku izvršavaju sve zadatke koje pred njih postavljaju standardi stranog tržišta u rehabilitaciji pacijenata, a takvih je primjera malo, ne samo u Crnoj Gori. Takva poslovna tradicija stvarana decenijama na principima samofinansiranja, koja je održala Institut Igalo na nestabilnom tržištu, zaslužuje veliko uvažavanje", naodi se u saopštenju.

Bonus video: