Bivši radnici KAP-a čitav dan uzalud čekali sastanak sa Konjevićem

Nikola Raković ovlašćeni prestavnik penzionera KAP-a izjavio je da će nastaviti sa svakodnevnim protestima ukoliko se ne ostvari pomak u rješavanju njihovog trogodišnjeg problema
2 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Savo Prelević
Nikola Raković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.05.2016. 20:06h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma u stečaju , koji zahtijevaju isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza, blokirali su opet danas glavni gradski bulevar u Podgorici u periodu od 10 do 16 časova, ali nijesu mogli doći do novog ministra finansija Raška Konjevića, čiji poziv za razgovor su čekali čitav dan.

Oni očekuju da će novi ministar za razliku od svog prethodnika ispoštovati odredbe leks specijalisa, zakona donijetog u Skupštii 16. jula prošle godine.

Poštovanje ovog Zakona prije je u više navrata javno tražila SDP, stranka kojoj Konjević pripada.

Nikola Raković ovlašćeni prestavnik penzionera KAP-a izjavio je da će nastaviti sa svakodnevnim protestima ukoliko se ne ostvari pomak u rješavanju njihovog trogodišnjeg problema.

On je istakao da se realizacija Zakona o izmirenju obaveza ne smije dovesti u pitanje, i napomenuo da su od predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića i predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića (koji je smijenjen prošle sedmice-prim. aut), dobili podršku da se ovaj zakonski propis mora primijeniti.

Bivši radnici KAP-a danas su sa predsjednikom Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Aleksandrom Damjanovićem razgovarali o vladinim primjedbama i zaključcima, koja traži da se Zakon o izmirenju obaveza dopuniti ili donse sasvim novi, koji bi uključivao isplatu otpremnina za bivše radnike još nekoliko preduzeća.

"Radnici ostalih preduzeća imaju našu podršku da i oni ostvare prava na način kao što smo mi to uradili i neka Vlada predloži za njih novi leks specijalis. Od našeg Zakona, međutim, mi nećemo odustati", zaključio je Raković.

Bonus video: