NTO: Po Telegrafu, Budva je jedan od najbolje skrivenih primorskih gradova

"Budva čini srce budvanske rivijere, koja se proteže na 22 kilometra od Trstenog do Buljarice i ispresijecana je nizom prikrivenih uvala i sa oko 12 kilometara pješčanih i plaža od sitnog kamenja", navela je autorka Džejn Foster u tekstu
62 pregleda 5 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.05.2016. 15:05h

Britanski Telegraf pozicionirao je Budvu na drugo mjesto najbolje skrivenih primorskih gradova, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz NTO-a su kazali da je autor teksta, Džejn Foster, na slikovit način opisala prirodne ljepote budvanske rivijere, uz davanje smjernica svima onima koji se odluče da ovog ljeta odmaraju u Budvi.

"Budva čini srce budvanske rivijere, koja se proteže na 22 kilometra od Trstenog do Buljarice i ispresijecana je nizom prikrivenih uvala i sa oko 12 kilometara pješčanih i plaža od sitnog kamenja", navela je Foster u tekstu.

Ona je dodala da je najljepši dio obale, Sveti Stefan, malo ostrvo koje je povezano sa kopnom pješčanim nasipom.

"Ostrvo je dom Aman Sveti Stefan hotela, koji ima ekskluzivno pravo za korišćenje nekoliko spektakularnih plaža na ostrvu, ali ima i javnih plaža", napisala je Foster.

Ona je kazala da je plaža Jaz zakrivljeni luk sa finim kamenčićima i pijeskom, idealna za djecu, gdje se mogu iznajmiti pedaline, kajaci i vodeni motori.

"Plaža je naslonjena na kamp selo gdje se u toku ljetu održavaju koncerti na otvorenom, kao i tradicionalni Sea Dance festival", rekla je Foster.

Bonus video: