Ugovor o privatizaciji Instituta "Simo Milošević" prestao da važi: Kupac ne ispunjava obaveze

“Tenderska komisija je konstatovala da se nijesu stekli uslovi za zatvaranje transakcije za privatizaciju Instituta, čime je ugovor koji je potpisan u novembru 2015. godine prestao da važi”, navedeno je u saopštenju komisije
56 pregleda 6 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.05.2016. 19:01h

Ugovor o privatizaciji Instituta „Dr Simo Milošević” sa konzorcijumom IWG iz Londona prestao je da važi zbog neispunjavanja ugovornih obaveza kupca, saopštila je danas Tenderska komisija za privatizaciju ove kompanije.

Britansko-američkom konzorcijumu International Welness Group (IWG) juče je istekao šestomjesečni rok da ispuni uslove iz kupoprodajnog ugovora.

“Tenderska komisija je konstatovala da se nijesu stekli uslovi za zatvaranje transakcije za privatizaciju Instituta, čime je ugovor koji je potpisan u novembru 2015. godine prestao da važi”, navedeno je u saopštenju komisije.

Nije precizirano koje obaveze kupac nije ispunio.

Prema potpisanom ugovoru kupac je za paket akcija trebalo da plati 10 miliona eura, a najavio je investicioni plan od 200 miliona eura.

Savjet za privatizaciju odlučiće da li će ponovo i pod kojim uslovima oglasiti prodaju većinskog paketa akcija u ovoj zdravstveno-turističkoj ustanovi.

Ovo je bio četvrti tender za prodaju 56,48 osto akcija Instituta, a iako je bilo više zainteresovanih samo je IWG dostavio ponudu.

Prema nezvaničnim informacijama Televizije Vijesti iz hercegnovskog Izbora, očekuje se da će novi investitor biti Izraelci koji su i ranije pokazivali interesovanje za Institut.

Takođe, prema saznanjima iz krugova bliskih hercegnovskom DPS-u, pominje se mogućnost razmatranja jedne ranije ideje - da se prva faza Instituta zadrži za potrebe crnogorskog Fonda zdravstva koji je vlasnik oko deset odsto akcija, a da se prodaju objekti Titova vila i staro dječije odjeljenje, kako bi se dobijeni novac uložio u objekat druge faze.

Time bi se podigli ugostiteljsko-hotelski kapaciteti na nivo četiri zvjezdice, dok bi se medicinski sektor doveo do nivoa pet zvjezdica.

Bonus video: