PILOT PROGRAM

ZZZCG: U suzbijanje sive ekonomije biće uključeno 100 mladih visokoškolaca

“Za osobe angažovane u programu van mjesta prebivališta obezbijeđen je prevoz, odnosno smještaj. Po učesniku programa predviđena je mjesečna zarada u neto iznosu od 300 eura”, saopšteno je iz ZZZCG-a
57 pregleda 3 komentar(a)
Zavod za zapošljavanje, Foto: Screenshot yotube
Zavod za zapošljavanje, Foto: Screenshot yotube
Ažurirano: 18.05.2016. 17:45h

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) objavio je danas javni poziv nezaposlenim osobama za učešće u pilot program koji će biti otvoren deset dana.

Prijavu za pilot program osposobljavanja i zapošljavanja mladih na poslovima suzbijanja sive ekonomije – “Stop sivoj ekonomiji” mogu podnositi mladi do 29 godina, sa stečenim visokim obrazovanjem i najmanje devet mjeseci radnog iskustva.

Kako je saopšteno iz Zavoda, program će se sprovoditi za sto nezaposlenih osoba i trajaće četiri mjeseca.

U saopštenju se kaže da je nosilac programa, u skladu sa zaključkom Vlade, Zavod, a sprovešće ga u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, Poreskom upravom i Upravom policije, a partneri su ministarstva rada i socijalnog staranja i unutrašnjih poslova.

Navodi se da će program biti realizovan u svim crnogorskim opštinama.

“Za osobe angažovane u programu van mjesta prebivališta obezbijeđen je prevoz, odnosno smještaj. Po učesniku programa predviđena je mjesečna zarada u neto iznosu od 300 eura”, saopšteno je iz ZZZCG-a.

Navodi se da će mladi, u skladu sa smjernicama za sprječavanje sive ekonomije na tržištu rada, biti angažovani na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći pri registraciji poreskih obveznika, obveznika doprinosa i osiguranja, kontroli ispravnosti registracionih prijava i rješenja o registraciji.

Mladi će biti angažovani i u radu call centra, realizaciji projekta "Budi odgovoran", kontroli prelaska državne granice, kretanja i boravka stranaca, izdavanja viza strancima i drugim poslovima iz nadležnosti inspekcijskih službi.

Za realizaciju ovog programa procijenjeni su troškovi od 200 hiljada eura.

Javni poziv i pilot program "Stop sivoj ekonomiji" nalaze se na sajtu Zavoda za zapošljavanje.

Program će biti organizovan u okviru projekta Evropske unije “Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost”.

Preporučujemo za Vas