Protest "Dakićevaca": Nema nezavisnosti za onog ko nema ni posao, ni penziju

Kao što je ovih dana formiran Odbor za proslavu obilježavanja desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore, Vukčević je istakao da će “dakićevci” napraviti odbor povodom 10-to godišnjice sticanja pravosnažne presude koja se neizvršava
5 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2016. 15:17h

Bivši radnici “Radoja Dakića” koji potražuju više od 50 miliona eura na protestu održanom danas pred zgradom Vlade poručili su da su prije 10 godina očekivali da će njihova pravosnažna presuda biti realizovana nakon stvaranja nezavisne države.

“Mi smo zaboravljeni. Vlada nije ispunila svoju ustavnu i zakonsku obavezu, a neko je u državnoj firmi tolerisao da se ne plaćaju porezi i doprinosi. Vlast nije ni u sudu, ni u Vladi, ni u Skupštini, nego u kabinetu DPS-a. O kakvoj nezavisnosti pričamo? Što će kome nezavisnost kad nema posla ili penzije, kad nema škole ili bolnice? Pa mi smo onda nezavisni od svega, pa i od života”, poručio je pred okupljenim bivšim radnicima Milan Vukčević , predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca “Radoja Dakića”.

Kao što je ovih dana formiran Odbor za proslavu obilježavanja desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore, Vukčević je istakao da će “dakićevci” napraviti odbor povodom 10-to godišnjice sticanja pravosnažne presude koja se neizvršava.

“Šta da rade danas naši ljudi bez posla, socijalne zaštite i zdravlja. Državnom tužilaštvu ćemo dodati materijala za dosije bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše , koji je bio prisutan u velikom broju afera, ali i u vezi naše imovine”, zaključio je Vukčević.

"Dakićevci" punu deceniju čekaju na isplatu 77 mjesečnih zarada sa kamatama, i uplatu nedostajućih doprinosa zbog čega nijesu mogli ostvariti pravo na penzionisanje.

Bonus video: